Haberler

Çankaya'da Sivas katliamında ölenler anıldı

Güncelleme:

Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 kişiden biri olan Hasret Gültekin anısına düzenlenen 'Hasret' oyununda katliamda ölen sanatçı ve aydınlar unutulmadı.

Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 kişiden biri olan Hasret Gültekin anısına düzenlenen 'Hasret' oyununda katliamda ölen sanatçı ve aydınlar unutulmadı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde gerçekleşen anma etkinliğine Hasret Gültekin'in eşi Yeter Gültekin, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım ile katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Şirin Aktemur'un yazıp yönettiği Berlin merkezli Theater 28'in ilk Türkiye yapımı olma özelliği taşıyan Hasret oyunu, Gültekin'in sevdikleriyle, memleketiyle, bağlamasıyla ve türküleriyle buluşma niteliği taşıyor. Üç yıllık uzun bir araştırmanın sonunda kaleme alınan Hasret oyununda Gültekin'i canlandıran Devrim Evin'e müzisyen Deniz Türkan bağlamasıyla eşlik etti. Hasret oyunu, Hasret Gültekin'in bilinen yönlerinin yanı sıra ailesi tarafından paylaşılan ve bugüne dek bilinmeyen değerlerini de anlatarak günümüze ışık tutuyor.

"Zulme asla teslim olmayacağız"

Hasret oyununu Hasret Gültekin'in eşi Yeter Gültekin ile birlikte izleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Katliamda canlarını yitiren 33 sanatçı ve aydını hasretle anıyorum" dedi. Sivas katliamında Hakk'a yürüyen canları hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Taşdelen, "Zalime asla boyun eğmeyeceğiz, zulme asla teslim olmayacağız. Şair diyor ya 'Ölüm hep bana hep bana mı düşer usta.' Ölüm maalesef bize düşüyor ama şunu da biliyoruz ki onların ışığı hiçbir zaman sönmüyor" diye konuştu.

"Bu ülkenin hiçbir köşesini karanlığa teslim etmeyeceğiz"

Hasret oyunuyla o günleri tekrar yaşayan Yeter Gültekin de başından beri desteklerini esirgemeyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e teşekkür etti. Daha güzel şeyleri paylaşmayı umut ettiklerini belirten Yeter Gültekin, "Burada vahşette yitirdiğimiz canlarımızın yakınları, vahşetten kurtulan canlarımız var. Sizler iyi ki varsınız, sizin varlığınız bizim dayanma gücümüz. Sivas'ı karanlığa bırakmayacağız, hiçbir zaman bu ülkenin hiçbir köşesini karanlığa teslim etmeyeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hasret Gültekin Alper Taşdelen Çankaya Sivas Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title