Haberler

BDP Hakkari İl Başkanlığı Kongresi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan, başlatılan barış sürecini desteklediklerini ve arkasında olacaklarını söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan, başlatılan barış sürecini desteklediklerini ve arkasında olacaklarını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda yapılan BDP Hakkari İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'ne BDP Hakkari milletvekilleri Esat Canan ve Adil Kurt ile Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Yüksekova Belediyesi eski Başkanı Ruken Yetişkin, İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz, İHD Başkanı İsmail Akbulut ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kongre salonu Fransa'da uğradıkları silahlı sonucu öldürülen 3 kadının posterleri ve partinin flamalarıyla süslendi. Tek liste halinde gidilen kongrenin divan başkanlığını yapan Ruken Yetişkin, Kürtçe bir konuşma yaptı.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından BDP Hakkari eski İl Başkanı M. Sıdık Akış ve Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da birer konuşma yaptılar. Daha sonra kürsüye çıkan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP'nin Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinde kongreye gittiğini söyledi. Canan, "BDP artık Türkiye'de özgürlük ve demokrasi yolunda önemli adımlar atarak önemli projeler ortaya koymuştur. Hiçbir partide olmayan inanç ve kararlılık bizde mevcuttur. Diğer partiler ise devlet partileri, hazineden yardım alıyorlar. Bizler ise hazineden para almayan bir partiyiz ve her geçen gün daha da gelişiyoruz. Seçilecek yeni yönetiminin tüm Hakkari halkının desteğine ihtiyacı vardır" dedi.

"BARIŞ SÜRECİNİN ARKASINDAYIZ"

Canan, barış sürecini sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Canan, "Önümüzde barış süreci var. Bizim adımız zaten barış partisi, biz zaten yıllardır barıştan yana olan tavrımızı hep ortaya koyduk. Kürt sorunu, güvenlik boyutu ve şiddetle durdurulamaz dedik. Artık devlet de bunun silahla çözülemeyeceğini, operasyonlarla olmayacağını anlayarak Öcalan ile barış sürecine gidilmiştir. Bu barış sürecini destekliyoruz ve arkasındayız. Bir tarafta barış diyeceksiniz bir taraftan operasyon ve tutuklamalar yapacaksınız. Barışı istiyorlarsa samimi olsunlar. Bizim dileğimiz bu sürecin barışla sonuçlanması ve halkımızın bu barışı görmesidir. Biz parti olarak bu süreci zorlayacağız ve devamı için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Tek liste halinde BDP İl Başkanı Rahmi Kurt'in aday gösterildiği seçimlerin akşam saatlerinde sonuçlanacağı belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fadıl Bedirhanoğlu Esat Canan Adil Kurt Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title