Haberler

AK Parti'nin Trabzon Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "Ey Bahçeli, ey Kılıçdaroğlu sen hangi yüzle geleceksin buraya? Bunlarda yüz yok ki. Bunlar Trabzon'un büyükşehir belediyesi olmasına karşı çıktılar.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Bahçeli, ey Kılıçdaroğlu sen hangi yüzle geleceksin buraya? Bunlarda yüz yok ki. Bunlar Trabzon'un büyükşehir belediyesi olmasına karşı çıktılar. Anayasa Mahkemesine götürdüler. Şimdi buraya gelecek ne diyecekler, 'Trabzon'u biz büyükşehir belediyesi yaptık'. Anayasa Mahkemesi'ne getirdiğiniz itirazı nereye koyacaksın" dedi.

Erdoğan, partisinin Atatürk Alanı'nda düzenlendiği mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, "12 yılda Trabzon'a 11 katrilyon yatırım yaptık" diyerek, Trabzon'un bu yatırımları hak ettiğini söyledi.

İktidara geldiklerinde yüzde 35'i tamamlanmış olan Karadeniz Sahil Yolu'nu bitirdiklerini ifade eden Erdoğan, ulaştırma ve haberleşme, eğitim, gençlik ve spor, tarım ve hayvancılık, orman ve su işleri, enerji, sağlık alanlarında yapılan yatırım rakamlarına ilişkin bilgi verdi. Trabzon'daki okul sayısının 967'ye çıkarıldığını, Fatih Projesi kapsamında bin 397 etkileşimli tahtanın sınıflara yerleştirildiğini, 774 tablet bilgisayar dağıtıldığını, Karadeniz Teknik Üniversitesinin büyütüldüğünü dile getirdi.

Trabzon'a, dört ayrı hastaneden oluşacak şehir hastanesi yapılacağını bildiren Başbakan Erdoğan, altı ilçede hastane inşa ettiklerini anlattı. Yapılan balıkçı barınaklarının hem balıkçılara fayda sağladığını hem de göze hitap ettiğini anımsatan Erdoğan, Trabzon Yat Limanı projesinin ihale aşamasında olduğu bilgisini verdi.

Kente 2008'de doğalgaz geldiğini aktaran Erdoğan, "Bugüne kadar bunların aklı neredeydi? Benim vatandaşım doğalgaza layık değil miydi? Doğalgaz yeni mi icat oldu? Bunlar ne çileler çektirdiler. İnşallah bu oyun artık bozuluyor. Ne yaparlarsa yapsınlar inşallah bunlar o arzu ettiklerine ulaşamayacaklar" dedi.

Temeli atılan 41 bin 513 kişilik Akyazı Stadı'nın inşaatının sürdüğünü belirten Erdoğan, "230 trilyona mal olacak. UEFA standartlarında bir stat" ifadesini kullanarak, tesisle ilgili bilgi aktardı.

-"Trabzon Limanı'nın önemi artacak"

Trabzon'a yeni müjdelerle geldiğini söyleyen Erdoğan, "İlk müjdemi açıklıyorum. Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu güzergahındaki Zigana Dağı'na, Doğu Karadeniz'in Anadolu'ya açılan kapısı olacak 12 kilometre uzunluğunda bir tünel yapıyoruz. Zigana, Doğu Karadeniz limanlarını Doğu Anadolu'ya ve İran'a bağlayan güzergahın en önemli bölümü. Burada yapacağımız çift tüplü tünelle, bin 750 rakımdaki yolu bin 250'ye indireceğiz" diye konuştu.

Tünel sayesinde dağa 500 metre daha az tırmanılacağını, güzergahın 10 kilometre kısalacağını, yakıt ve zamandan tasarruf sağlanılacağını, kar ve sisin kışın ulaşıma engel olmayacağını söyleyen Erdoğan, tünelin hizmete girmesiyle güzergahın ticaret ve lojistik trafiğinin ana merkezi haline geleceğine, ekonominin canlanacağına işaret etti. Trabzon Limanı'nın öneminin tünel sayesinde daha da artacağını vurgulayan Erdoğan, proje üzerindeki çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede ihalenin gerçekleştirileceğini bildirdi.

"Kent tarihi boyunca yapılan en büyük ulaştırma projesi" olarak nitelediği, kentin trafik sorununu ortadan kaldıracağını söylediği Kanuni Bulvarı'nın inşasının devam ettiğini, 24 kilometrelik bulvarın 2015 sonunda biteceğini kaydeden Erdoğan, TOKİ'nin Trabzon'da 6 bin konut inşa ettiğini, 12 yılda 108 kilometre bölünmüş yol yapıldığını anlattı.

İktidarı devraldıklarında Türkiye'nin 230 milyar dolar olan milli gelirine 12 yılda 590 milyar dolar eklediklerine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Yolsuzluk içinde olan bir iktidar bunları yapabilir mi? 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı, biz 12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolsuzluk içinde olan bir hükümet bunları yapabilir mi? Bu MHP, yanında DSP, CHP'nin yavrusudur biliyorsunuz, IMF'ye 23 buçuk milyar dolar borçlandılar. Biz ödedik, 14 Mayıs'ta IMF'ye olan borcu sıfırladık. Şimdi IMF bizden borç istiyor, 5 milyar dolar, vereceğiz. Veren el alan elden üstündür. Bunlar milliyetçiyiz diyorlar değil mi? Bunlar, kafatası milliyetçisi" değerlendirmesini yaptı.

-"Bunlar belediyeciliği bilmez, bu bizim işimiz"

İktidar olduklarında Merkez Bankası'nın kasasında 27 buçuk milyar dolar olduğuna, bu rakamı 128 milyar dolara çıkardıklarına vurgu yapan Erdoğan, yolsuzluğun yapıldığı bir ülkede bunların olamayacağını vurguladı.

Zorunlu tasarruf ve konut edindirme yardımı kesintilerini iktidarı devraldıklarında hemen ödediklerini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu CHP, MHP, DYP, ANAP hepsi. Bunlar kestiler, biz ödedik. Bunların döneminde bankalarımız çökmüştü. Ey Bahçeli, ey Kılıçdaroğlu sen hangi yüzle geleceksin buraya? Bunlarda yüz yok ki. Bunlar Trabzon'un büyükşehir belediyesi olmasına karşı çıktılar. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Şimdi buraya gelecek ne diyecekler, 'Trabzon'u biz büyükşehir belediyesi yaptık'. Anayasa Mahkemesi'ne getirdiğiniz itirazı nereye koyacaksın?

Bunların derdi belediyecilik değil. Buna sorsan, Trabzon merkezden Of'a nasıl gidecek, bunu der. Hayrat'a nasıl gidecek, bunu der. Bunlar belediyeciliği bilmez, bu bizim işimiz. Biz İstanbul'da bunu yaptık, başardık. Ama bunların böyle bir derdi yok. Bunlarda aşk, sevda, dert yok. Onun için, bu seçimde Trabzon bir numara olmalı. İnşallah bütün belediyelerimizle beraber Trabzon'u AK belediyeciliğe Trabzonlu kardeşlerim, hemşehrilerim teslim ettiği anda her şey biter."

-"Zağanos Deresi'ni biz temizledik, ıslah ettik"

Trabzon Havalimanı'nı 2003 yılında 429 bin yolcunun kullandığını 2013 sonunda ise bu rakamın 2 buçuk milyona çıktığını dile getiren Erdoğan, mevcut piste paralel bir pist inşa ederek havalimanını büyüteceklerini bildirdi. Atasu Barajı ile kent merkezi ve civarının su ihtiyacının karşılandığını söyleyen Erdoğan, "Zağanos Deresi'ni hatırlıyor musunuz, kanalizasyonlar akardı. CHP'li belediyeler bunu yapardı. O pisliklerden geçilmezdi. CHP 'pislik, kirlilik' demektir, 'çöp dağları' demektir. Ben İstanbul'u CHP belediyesinden aldım, iyi bilirim. Çöp dağları, hava kirliliği, susuzlukla aldım İstanbul'u. Bunların cemaziyel evvelini iyi bilirim. O Zağanos Deresi'ni biz temizledik, ıslah ettik. Şimdi sayfiye yeri oldu" diye konuştu.

"Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman'ın şehri" diye nitelendirdiği Trabzon'da 89 tarihi eserin aslına uygun şekilde restore edildiğini aktaranBaşbakan  Erdoğan, restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Sahneye çağırdığı Trabzon belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu "Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı" olarak takdim etmek istediğini söyleyen Erdoğan, büyükşehir belediyesinin sadece merkeze değil Hayrat'tan Vakfıkebir'e kadar bütün ilçelere hizmet götüreceğini, Trabzon'un daha modern bir şehir haline geleceğini belirtti. Partisinin ilçe belediye başkan adaylarını da sahneye çağıran Erdoğan, "Hanım kardeşlerim, abiler, kapı kapı dolaşacağız. Kale içerden fethedilir, unutmayın" dedi.

Oy pusulalarının üzerinde yazı olmaması gerektiği uyarısında bulunan Erdoğan, AK Parti ambleminin olduğu sütuna "evet" mührünün vurulmasını isteyerek konuşmasını bitirdi.

-Notlar

Mitingin gerçekleştirileceği Atatürk Alanına otobüsle gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Trabzon İşitme Engelliler Spor Kulübü öğrencileriyle sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Erdoğan, işitme engelli öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Miting öncesinde alana kurulan dev ekranlardan AK Parti hükümetlerinin icraatları yansıtılırken, AK Parti Trabzon büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları platforma davet edilerek vatandaşlara tanıtıldı. Üstlerinde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan yazan motorlu paraşütlerle miting alanı üzerinde dolaşan iki vatandaş da miting alanındakilere karanfil attı.

Miting alanında "Pensilvanya'da Toksun Mavi Marmara'da Yoksun Tek Ceketle İsrail'le Dostsun", "F.G'ye soracağımız Konuları Yanına Gttiğimizde O Bize Açardı Keramet Zannederdik, Meğer Telefonlarımızı Dinliyormuş... Latif Erdoğan", "Ey Pensilvanya Karadeniz Kabardığında Kurtaramaz Seni Ne İsrail Ne Amerika", "Son Dua Okununcaya, Son Gözyaşı Akıncaya, Son Can Alınıncaya Kadar Yanındayız Uzun Adam", "Ey CHP'nin Adayı Sarıgül, Trabzonlu'ya el Kaldırmanın Hesabını Sandıklarda Göreceksin, 'Trabzonlu Ne Zaman Güleceğini, Ne zaman Gürleyeceğini İyi Bilir. Recep Tayyip Erdoğan", "Milli İradeye Hep Aynı Darbe, Menderes'e de Erdoğan'a da Aynı Oyunlar Aynı Manşetler, Darbecilerin Yöntemleri de Söylemleri de Hep Aynı", "Bir Yiğit Biliriz Alnı Ak Yüreği Ak, Kefeni Ak, Kimin Haddine Ona Kara Çalmak Bir Yiğit ki Bembeyaz Kefeniyle Ortada Zalimin Karşısında Mazlumun Yanında Bugün Karanlık Taraf'ta Gizlenenler Zaman'la Birer Birer Tükenirler, Ama Tümsekte Kalmaz Bu Teker, Çünkü Bize Allah Yeter, Hakk Dava Yolunda Bu Millet Senin Yanında", "Bu Kalp Senin İçin 61 Kere", "Alem-i Cihan Birleşse, Nifak Tohumları Ekilse, Taş Duvarlar Yıkılsa, Boynumuz da Vurulsa Senden Vazgeçmeyiz Büyük Usta" ve Kurtuluş Savaşında kullanılan askeri kıyafetleri giyen gençlerin taşıdığı, Kurtuluş Savaşı ve Gezi eylemlerinden fotoğrafların yer aldığı pankartta da "Bu Vatan Böyle Kazanıldı, Böyle Kaybettirilmeyecektir" şeklinde pankartlar dikkati çekti.

Erdoğan mitingin ardından eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları selamlayarak karanfil ve Trabzonspor atkısı dağıttı.

Mitinge, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak ve milletvekilleri de katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Latif Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title