Haberler

Pizzaya tüküren kurye hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istendi

Güncelleme:

Eskişehir'de sipariş üzerine götürdüğü pizzaya tükürdüğü gerekçesiyle yargılanan kurye hakkında iki ayrı suçtan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Avukatların mütalaaya karşı savunma için ek süre istemesi üzerine duruşma ertelendi.

Eskişehir'de sipariş üzerine götürdüğü pizzaya tükürdüğü gerekçesiyle yargılanan kurye hakkında iki ayrı suçtan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Kurye hakkında tüketilen besin veya şeyleri bozmak suçundan 15 yıl, mala zarar vermek suçundan 3 yıla kadar hapis istendi.

18 YIL HAPİS İSTEMİ

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Burak S. katılmadı, salonda tarafların avukatları hazır bulundu.

Mütalaasını açıklayan savcı, Burak S. hakkında "tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmekten" 2 yıldan 15 yıla kadar, "mala zarar vermek" suçundan da 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Duruşma, avukatların mütalaaya karşı savunma için ek süre istemesi üzerine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Yenibağlar Mahallesi'nde ikamet eden Hüseyin Alyüz, ülke genelinde şubeleri bulunan pizza şirketine 24 Aralık 2017'de sipariş vermiş, Bağlar Şubesi çalışanı Burak S'nin ürünü teslim etmeden önce pizzaya tükürmesi apartmandaki güvenlik kameralarına yansımıştı. Pizza şirketinin şubesi, şikayet üzerine Burak S'nin işine son vermişti.

Pizza şirketine avukatı aracılığıyla ihtarname çekerek 500 bin lira tazminat talep eden Alyüz, olumsuz yanıt alınca savcılığa şikayette bulunmuştu. Pizza şirketi de Alyüz hakkında "şantaj ve örgütlü dolandırıcılık" suçlamasıyla şikayetçi olmuştu.

İlk duruşmada pizzaya tüküren Burak S. ile pizza şirketi ve şubesi firmadan maddi ve manevi 238 bin 585 lira talep eden Alyüz'ün aleyhindeki "şantaj ve örgütlü dolandırıcılık" suçlaması düşmüştü.

MAĞDURA 4 BİN LİRA TAZMİNAT

Tazminat davasında hakim, davacıyı kısmen haklı bularak pizzaya tüküren Burak S. ile çalıştığı şirketin bu durumdan müteselsil sorumlu olduğuna karar vermiş, kurye Burak S. ile o dönem çalıştığı şirketin, mağdur Hüseyin Alyüz'e bir pizza bedeli ile 4 bin lira tazminat ödemesine hükmetmişti.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Eskişehir 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (28)

AYŞE:

KADINA ŞİDDET OLUNCA BÖLE CEZALAR OLMUYORDA NİE BÖLE KONULARDA AĞIR OLUYOR KADINA ŞİDDET İÇİNDE AĞIR VE CAYDIRICI CEZALAR İSTİYORUZ YANİ

30
20
yanıtYanıtla
Mr.R:

Haklı olabilirsiniz ki ben hak veriyorum sizlere ama bunu buraya değil yetkililere yazmanız daha doğru olur. Ayrıca buradaki konu sağlık. Umarım sizin ''Pizzanıza veyahut dışarıdan almış olduğunuz bir gıdaya'' kimse tükürmez veya daha değişik şeyler yapmaz(!) Lütfen Empati ve sağduyulu olalım. Konuları karıştırarak yorum kısmında tartışma vb. olmasın. Teşekkür ediyorum. Haklarınızı bulmanız dileğiyle. . .

yanıt1
yanıt0
Nefro:

Kadına şiddet derken kadın ismini tırnak içine alın millet oğlunu yıllarca evlendiremiyor ortalıkta ''Kadın ''mı var? Erkekleri itibarsızlaştırdınız. Siz sanki elmas yok pırlantasınız. Demiri en fazla bakırla kaplarsınız ?Yontsanda cilalasanda ederin gideri bellidir.

yanıt1
yanıt1
Faki:

Adam öldürse bu kadar ceza almaz

40
5
yanıtYanıtla
VETERİNER:

Bir insan bunu niye yapar ya. . .

37
0
yanıtYanıtla
poyrazzz:

insan degilde ondan

yanıt0
yanıt0
kamu cezası da olmalı bence:

1 milyon tl de kamu ceza kessin bi daha böyle olaylarla ne milletin midesini bulandırmasınlar nede mahkemenin zamanını almasınlar neticede sağlık olayı kamu büyük ceza kesmeli ki güvenmediği adamı kurye vb. yapmasınlar. bence

18
5
yanıtYanıtla
ahmet:

cezalar caydırıcı derecede ağır olmalı, ki insanlar suç işlemesin. suç işleyenler az yatınca çok suç işleniyor ve sanki yer yok diyerek suçlular içeri alınmıyor. oysa mesele insanların içeride yatması değil yatmaması olmalı . bunuda cezalar ağırlaştırılarak insanların suç işlemesi önlenerek yapabiliriz.

15
1
yanıtYanıtla
hukhukcu:

Cami kadar okul kadar cezaevi de bir ihtiyaç. Toplumun yarısının orada olması gerekiyorsa bile, yapacaksın yeteri kadar.

yanıt10
yanıt0
DAHA ÇOK CEZAEVİ İSTERİZ:

daha çok cezaevi yapılması lazım lakin biz gidip kanunla af çıkarıp suçluları affediyoz sonucu böle oluyor. Bi suçlu bi kere suç işlediyse duramaz zaten millet bakıyo hırsızlık yapsam hapse mi atacaklar yakalayıp salarlar diyip daha çok hırsızlığa teşvik oluyor. Fakat bi suç işleyince Allah ı unutuyorlar kul hakkına girmenin günahını araştırıp okuyun Allah a tövbe etsen bile o kişiyle helalleşmeden cennete giremezsin hem başında felaketten kurtulmaz kimseden beddua almayın

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title