Haberler

Pınarbaşı'nda Terör Saldırısında Hasar Tepkisi

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde, geçen mayıs ayında Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 2 kişinin şehit olduğu intihar saldırısında maddi zarar gören vatandaşlara yönelik hasar tespit çalışmalarının tamamlandı.

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde, geçen mayıs ayında Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 2 kişinin şehit olduğu intihar saldırısında maddi zarar gören vatandaşlara yönelik hasar tespit çalışmalarının tamamlandı. Ancak, ortaya çıkan rakamlar tepki çekti. MHP Pınarbaşı İl Genel Meclisi Üyesi Sezgin Özçelik, "Vatandaşla alay eder gibi 5 lira 1 kuruşluk hasar tespit edilmiş. Devletin vatandaşına yönelik bu yaklaşımı da vicdanlara hasar vermiştir" dedi.

Pınarbaşı'da 25 Mayıs 2012 tarihinde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik intihar saldırısında polis memuru Ahmet Geben ile sivil memur İsmail Sakın şehit olmuştu. Saldırı sırasında 3 terörist öldürülürken, aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 16 kişi yaralanmıştı.

Kayseri İl Genel Meclisi'nin MHP'li Pınarbaşı Meclis Üyesi Sezgin Özçelik, hain saldırıda maddi zarar gören 30 sivil vatandaşlara yönelik yapılan hasar tespit çalışmasında ortaya komik rakamların çıktığını ifade etti. Özçelik, "Örneğin saldırıda evinin pencereleri zarar gören mağdur vatandaşlar arasında yer alan Tuncay Akkuş'a 5 lira 1 kuruş gibi bir rakam hasar bedeli olarak tespit edilmiş. Yine belirlenen rakamlar arasında benzer hasardan Derviş Memiş'e de 6 lira 58 kuruş ödenmesi gibi bir rakam da var. Terör mağdurları ile görüştüm ve çoğu tepkili. Konuyu yargıya taşımayı düşünenler bile oldu. Kısacası hain terör saldırısının ilçe sakinlerine yaşattıkları yetmiyormuş gibi bir de devletin bu tutumu vicdanlara hasar vermiştir. Yani ilçe de vatandaş bir kez daha darbe yemiştir" dedi.

Listede en düşük hasar miktarının 5,01 TL en yüksek rakamın ise 1242,85 lira olarak belirlendiğini ifade eden Özçelik, "Terör saldırısı sonrasında İsmail Kılıç'a ait olan Yeni Cami Mahallesi Dedeman Caddesi'ndeki apartmanın daire camları kırılmış ve bazı dairelerde de çerçeveler sökülmüş. Bu vatandaşımıza ise bin 158 lira 43 kuruş hasar bedeli tespit edilmiş. Bu vatandaşımızla da görüştüm. İlk hasar tespit komisyonunda zararı için belirlenen rakamın 3 bin liraya yakın olduğunu ancak sonradan bu rakamın neden düşürüldüğüne anlam veremediğini söyledi. Aralarında 9, 10, 11, 15, 17 TL gibi hasarları tespitleri yapılanların da yer aldığı mağdurların çoğu belirlenen rakamlara tepkili ve zararlarını karşılamadığı görüşünde" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Sakın Kayseri Geben Politika Güncel Haberler

title