Haberler

Pakistan-Türkiye kardeşlik bağları Pakistan donanması gemisinin Türkiye ziyareti sırasında yeniden teyit edildi

Güncelleme:

Pakistan donanmasına ait YARMOOK gemisi, Türkiye üzerinden ülkesine transit geçiş yaparken liman ziyaretinde bulundu. Ziyaret ile her iki ülke arasındaki kardeşlik bağları yeniden teyit edildi.

Pakistan donanması gemisi YARMOOK, Pakistan'a transit geçişi sırasında liman ziyaretinde bulundu. Bu ziyaret Pakistan ve Türkiye arasındaki tarihi ve kardeşlik bağlarını sembolize etmenin yanı sıra iki taraf arasında savunma alanındaki her zaman büyüyen işbirliğini de temsil ediyor.

Pakistan-Türkiye kardeşlik bağları Pakistan donanması gemisinin Türkiye ziyareti sırasında yeniden teyit edildi

PNS YARMOOK varışı üzerine Türk Donanması tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandı ve İstanbul Boğazı'ndan Gölcük Deniz Üssü'ne kadar Türk sahil güvenliği tarafından eskortluk edildi.Süregiden bu ziyaret sırasında, PNS YARMOOK'un komutanı Türk Donanma Filosu Komutanı, Yüzey Filosu Kumandanı, Gölcük Deniz Üssü Komutanı ve Gölcük Belediye Başkanını ziyaret etti.Bu etkileşimler sırasında, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Zafar Mehmood Abbasi NI(M)'in genel olarak Türk halkı için ve özelde Türk Donanması için beslediği sıcak duyguları ifade etti.Kendisi aynı zamanda PNS YARMOOK'un liman ziyaret sırasında Türk yetkililer tarafından gösterilen yürekten destekler için şükranlarını ifade etti.Pakistan'ın terörle mücadelede gösterdiği fedakarlıklar ve Pakistan donanmasının küresel denizcilik güvenliğini sağlamak için rolü de bu görüşmeler sırasında vurgulandı.

Pakistan-Türkiye kardeşlik bağları Pakistan donanması gemisinin Türkiye ziyareti sırasında yeniden teyit edildi

4 MART'TA RESEPSİYON VERİLDİ

Bu etkileşimler sırasında, iki taraf devam eden ikili işbirliği üzerinde tatmin olduklarını ifade etti ve ortak çıkar alanlarındaki ilişkilerini güçlendirmeye yönelik olarak bağlılıklarını yeniden ifade etti. PNS YARMOOK'un güvertesinde 4 Mart 2020'de bir yemekli resepsiyon verildi ve Türk Donanması Filo Komutanı Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu, Pakistan Büyükelçisi Sayın Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Türk Donanmasının kıdemli subayları ve Türk savunma sanayisi temsilcileri katıldı.

Pakistan-Türkiye kardeşlik bağları Pakistan donanması gemisinin Türkiye ziyareti sırasında yeniden teyit edildi

Bu olay üzerine konuşan Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Syrus Sajjad Qazi, Pakistan ve Türkiye'nin benzersiz dostluk ilişkilerinin keyfini çıkarttığını ve tüm zorluklara karşı her zaman yan yana durduklarını söyledi.Kendisi iki taraf arasında hep büyüyen savunma işbirliğini memnuniyetle karşıladı ve Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik ve insani meselelere Pakistan'ın devamlı desteklerinin güvencesini verdi.

PNS YARMOOK'un komutanı konuşmasında Hint İşgalindeki Cammu ve Keşmir'deki (İoK)çok kötü insan hakları ve insani durumu vurguladı.Kendisi Hindistan'ın uluslararası hukuka aykırı olan 5 Ağustos 2019 İoK kararlarını lanetledi ve anlaşmazlığın ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarına göre çözülmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Pakistan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title