Haberler

Pakistan'da hükümet karşıtı protesto: Binler sokağa indi

Güncelleme:

Pakistan'da ekonomi politikalarını yetersiz bulan binlerce vatandaş, kara gün protestosu için sokakları doldurdu.

Pakistan'da muhalif partilerin destekçileri hükümet karşıtı düzenlenen protesto için sokağa indi.

Pakistan'ın İslamabad, Karaçi, Lahor, Peşaver ve Ketta kentlerinde hükümet karşıtı protesto gösterisi düzenlendi. Muhalif partilerin düzenlediği protestolar için binlerce kişi sokakları doldurdu. Başbakan İmran Han'in ekonomi politikalarını yetersiz bulan protestocular Han karşıtı sloganlar atıp yürüdü.

HÜKÜMETE UYARI

Protestolar kapsamında Ketta'da konuşan Pakistan Müslüman Birliği Partisi Lideri Maryam Nawaz ismini vermediği bazı kurumları, yetersiz olarak alarak adlandırdığı hükümetin iyiliği için Pakistan halkı ile karşı karşıya gelmemeleri için uyardı.

Pakistan'da hükümet karşıtı protesto: Binler sokağa indi

KARA GÜN PROTESTOSU

2018 yılı genel seçimlerinin yıl dönümünde gerçekleşen gösterilerde bu tarihi kara gün olarak adlandırılırken Pakistan Halk Partisi Lideri Bilavel Butto Zerdari'de Karaçi'de halka hitap etti. Zerdari'de hükümetin Pakistan halkına baskı uyguladığını, her sektörden insanın şikayetçi olduğunu öte yandan hükümetin söylenenlere kulak tıkadığını belirtti.

Pakistan'da hükümet karşıtı protesto: Binler sokağa indi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pakistan Hükümet Karaçi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title