Haberler

Yerde bulduğu içinde 76 bin TL bulunan paketi 'Sahibi bulunsun' diyerek dükkana teslim etti

Güncelleme:

Kartal'daki bir kuyumcunun önünde düşürülen ve içinde 13 bin dolar yani yaklaşık 76 bin TL para bulunan paketi bulan genç kadın, paketi sahibinin bulunması için kuyumcuya teslim etti.

Kartal'daki meydana gelen olayda bir kuyumcunun önünde düşürülen, içinde 13 bin dolar (yaklaşık 76 bin TL) bulunan paketi bulan genç kadın, paketi sahibinin bulunması için kuyumcuya teslim etti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek parayı düşüren yaşlı vatandaşı tespit eden kuyumcu çalışanları, sosyal medyada seferberlik başlatarak paranın gerçek sahibine ulaşmasını sağladı. 13 bin dolarlık paketin sahibi, paranın bulunmasıyla büyük sevinç yaşadı.

OLAYI SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR

Kartal'ın en işlek caddelerinden birinde kuyumculuk yapan Fatih Esin'in dükkanının önünden geçen genç kadın, içi para dolu bir paket buldu. Yerdeki paketi görünce önce alıp almamakta tereddüt yaşayan genç kadın, paketi aldıktan sonra Fatih Esin'in dükkanına getirerek sahibinin bulunmasını rica etti. Genç kadının hemen dükkandan ayrılması üzerine Fatih Esin ve iş yeri çalışanları, sosyal medyadan olayı duyurma kararı aldı. Güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyen kuyumcu çalışanları, genç kadının paketi yerden aldığı andan geriye doğru giderek, paketi düşüren vatandaşı belirledi.

Yerde bulduğu içinde 13 bin dolar bulunan paketi 'Sahibi bulunsun' diyerek dükkana teslim etti

PARASI BULUNAN VATANDAŞ BİR İHTİYAÇ SAHİBİNE SADAKA VERDİ

Bir yandan da sosyal medyadaki çalışmayı sürdüren Fatih Esin, bir süre sonra parayı düşüren 75 yaşındaki vatandaşın dükkanına gelmesiyle büyük sevinç yaşadı. Yanında 13 bin dolarlık banka dekontunu da getiren vatandaş, kuyumcu çalışanlarına bir miktar para bırakmak istedi. Çalışanların bunu kabul etmemesi üzerine yaşlı adam, paketi bulan genç kadına verilmesi isteğiyle kuyumcuya bir miktar para bıraktı. Ayrıca emekli doktor olduğu öğrenilen vatandaşın, usulen bir ihtiyaç sahibine paradan bir miktar sadaka verdiği öğrenildi.

Yerde bulduğu içinde 13 bin dolar bulunan paketi 'Sahibi bulunsun' diyerek dükkana teslim etti

" 'BEN MAĞAZANIZIN ÖNÜNDE POŞET BULDUM' DEDİ VE ÇEKİP GİTTİ"

Olayı İHA'ya anlatan kuyumcu dükkanı sahibi Fatih Esin, "Sabah saatlerinde yoldan geçen biri para düşürüyor ve genç bir kız parayı bulup getiriyor. Para zarfın içindeydi. Dükkana geldi, 'Ben mağazanızın önünde bir poşet buldum' dedi ve çekip gitti. Biz de açtık poşeti ve baktık ki içinde bir deste dolar var. Yaklaşık olarak 13 bin dolardı. Bunu nasıl buluruz diye düşünürken sosyal medyaya düştü bu olay. Kamera görüntülerine baktık ve sahibini tespit ettik. Sahibini de dekontuyla beraber geldi. Sabah bankadan çekmiş. Miktar doğruydu ve daha da önemlisi, zarfın üzerindeki numarayı da biliyordu. Kamera görüntüsündeki kişi de oydu. Biz de emniyet yetkililerinin kontrolünde parayı teslim ettik" dedi.

Yerde bulduğu içinde 13 bin dolar bulunan paketi 'Sahibi bulunsun' diyerek dükkana teslim etti

"USULEN PARA VERMEK İSTEDİ, BİZ KABUL ETMEDİK"

Parayı düşüren kişinin emekli bir doktor olduğunu söyleyen Fatih Esin, "Dalgınlıkla düşürmüş parayı. Teslim edince sevindi. İşin ilginç tarafı, usulen bir miktar para vermek istedi. Biz kabul etmedik. Kabul edecek olsak paranın tamamını kendime alırdım. Ama kardeşim, 'Bu paranın birine bir sadakası olsun, birine biraz para ver' dedi. O da yoldan geçen birine bir 100 dolar, bir de bizden bir şey rica etti. Parayı bulan kızı bulabilir misiniz diye bir 100 dolar da ona bıraktı. Fazla vermek istedi ama almadım. Böylece paranın gerçek sahibini bulmuş olduk. İyi günlerde harcasın. Bunlar normal şeylerdir. İnsanlar dalgın olabiliyor. Benim yaptığım da gayet normal bir şey. Zaten paranın sahibi ben değilim. Sadece paranın gerçek sahibinin bulunması için çaba gösterdim ve bulunmasının gururunu yaşıyorum. Bulan genç kadın paketi bıraktı ve hemen gitti. Yaklaşık 80 bin lira para vardı. Paketin içini gördü mü, para olduğunu biliyor muydu, bilmiyorum. Ben asıl o genç kıza teşekkür etmek istiyorum. Teşekkürü hak eden bence odur" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kartal Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (47)

ex21:

ben olsam alırdım o parayı yerdim

18
49
yanıtYanıtla
MEHMETÇİĞİN YANINDAYIZ:

D. BAKIRIN KEKOLARINDAN OLDUĞUN ORTADA.

yanıt13
yanıt5
adımın ne önemi var:

Bir gün sende kaybedersin birileri de senin paranı afiyetle yer

yanıt17
yanıt5
fakir:

kendini bilen yoklukta olsa harama el uzatmaz

56
2
yanıtYanıtla
tırmizi:

FAKİRLİK İMTİHANIN BİR PARÇASIDIR. ASLINDA DÜNYANIN. BÜTÜN DERTLERİ MÜMİNLERE NİMETTİR. HADİSTE ŞU DENİYOR:''DÜNYA MÜMİNE ZİNDAN, KAFİRE CENNETTİR. . . ''-HADİS.

yanıt15
yanıt0
anlamsız:

helal olsun ALLAH BİN KATINI NASİP ETSİN SANA

54
0
yanıtYanıtla
ahmet:

helal olsun o kıza, işte aziz Türk milletine güzel temsil eden bir kızımız.

46
3
yanıtYanıtla
ALLAH RAZI OLSUN:

-ALLAHÜ TEALANIN FARZLARDAN SONRA EN ÇOK SEVDİĞİ İŞ, BİR MÜMİNİ SEVİNDİRMEKTİR. . . -HADİS-İ ŞERİF

43
2
yanıtYanıtla
bruksel:

ya egemen bagis bulsaydi

34
5
yanıtYanıtla
DOGRUCU DAVID:

BIR KAC AY SONRA FAIZI ILE GERI ALIRDI

yanıt14
yanıt1
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title