Haberler

Arkadaşından yardım isteyen çocuk gelini, polisler kurtardı

Güncelleme:

İstanbul Sultangazi'de A.Ö. isimli 17 yaşındaki kız çocuğu, zorla evlendirildiğini belirterek arkadaşından yardım istedi. Kıza yardım etmek isteyen arkadaşının ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, büyük bir skandalı önledi.

İstanbul Sultangazi'de 17 yaşında zorla evlendirilmek istenen kız, arkadaşının ihbarıyla son anda kurtarıldı. Düğün salonuna gelen polis ekipleri, gelin arabasından çocuk gelini ve damadı alarak polis merkezine götürdü.

ARKADAŞINI ARAYIP YARDIM İSTEDİ

Olay, dün öğle saatlerinde Sultangazi'deki bir düğün salonunda yaşandı. İddiaya göre, A.Ö. isimli 17 yaşındaki kız çocuğu, iki yıl önce aralarında dini nikah kıyılan akrabası İ.D. ile zorla evlendirilmek istendi. Evlenmek istemeyen kız, arkadaşını arayarak bu durumdan kendisini kurtarmasını istedi. Kıza yardım etmek isteyen arkadaşı, durumu polise bildirdi.

EKİPLER SALONA GELEREK BEKLEMEYE BAŞLADI

Gelen ihbar üzerine harekete geçen Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düğün salonuna gelerek beklemeye başladı. Düğünde herhangi bir taşkınlık yaşanmaması için bekleyen ekipler, gelin ve damadın arabaya binmesiyle harekete geçti. Gelin arabasındaki çocuk gelin ve damat İ.D. ekipler tarafından alınarak polis merkezine götürüldü.

"EVLENMEK İSTEMİYORUM, OKUMAK İSTİYORUM"

17 yaşındaki A.Ö.'nün polis merkezinde verdiği ifadede, "İki yıl önce dini nikah kıyıldı, ben yurda yerleştim. Aileme evlenmek istemediğimi söyledim. Beni eve davet ettiler, düğün olmayacağını, beni evlendirmeyeceklerini söylediler. Bende inandım ama birden düğün yaptılar. Kimse bana dokunmadı. Sadece evlenmek istemiyorum, okumak istiyorum" dediği öğrenildi.

TEKRAR YURDA YERLEŞTİRİLECEK

İki yıl önce dini nikahı kıyılan ve dün evlendirilmekten son anda kurtulan A.Ö'nün tekrardan yurda yerleştirdiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi İstanbul Haberler

500

Yorumlar (94)

çifte standart:

17 yaşında hatta 16, 15 belki 14 yaşında sevgili edinip evlilikte yaşanan her türlü birlikteliği her şeyi yaşayınca özgürlük, insan hakları, modernlik, medeniyet olur. . . ama namusu, şerefiyle bir yuva kurar, gururuyla ve huzurla evinin kadını olursa OOOOO . . . ÇOCUK DAHA DENİR. eşim17 yaşındaydı evlendiğimizde ve 16 yıldır da evliyiz. belki de bizim kadar mutlu ve iyi geçinen yok. 3 de aslan yavrusu çocucğumuz var. Rabbim korusun. ama bu yaramaz dimi. illa ortalık malı olmak lazım

44
28
yanıtYanıtla
yok artık:

kız zorla evlendiriliyorum demiş siz neden bahsediyosunuz?

yanıt19
yanıt0
asdf:

Oğlum salak mısın sen? 17 yaşında karşılıklı rıza ile el ele tutuşmakla, zorla evlendirilip eve kapatılmayı, istemediğin adamın çocuğunu karnında taşımayı aynı mı sanıyorsun? Eşin seninle isteyerek evlendiyse ne mutlu. Bak bu kızcağız beni kurtarın deyip yardım istiyor. Belliki para karşılığı mal gibi sattılar kızı. Ama yok o kafanızı iki saniye kullanıp mantıklı düşünmek işinize gelmiyor. İllaki senden olmayana laf söyleyeceksin. Birbirini tanıyıp evlenene ortalık malı diyeceksin. it.

yanıt4
yanıt28
KURTULUŞ:

NE ÇOCUĞU 17 YAŞINDA

8
54
yanıtYanıtla
MD. Edep..Edep..:

Bak benim güzel kardeşim evet çocuk, sen olayı cinsiyete bağlamışsın. . Kuranda bile bu konuya Allah dikkat çekmiştir. Lütfen saçma sapa n yorum yapma. Esas olan fiziki görüntü değil akli melekelerin ve de kendi kararlarını alabilme melekelerinin olması lazım. . Rüşt çağı. . Atalarından değil Kuran''dan delil getir.

yanıt5
yanıt5
..:

beyinsiz

yanıt12
yanıt1
...:

Al bir sapkın daha. . .

yanıt10
yanıt0
sen 17 demi evlendin mal:

mal

yanıt16
yanıt2
Adiler:

Allah cezanı versin 17 yaşında çocuk tabi hala bir bitmiyorsunuz gerizekalılar

yanıt12
yanıt1
adsiz:

o zorla kiz alan adami tecavüze tesebbüsden atin iceri. . .

7
35
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title