Haberler

Oyuncu Dinçer Çekmez Toprağa Verildi

Güncelleme:

Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı ile lösemi tanısıyla 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede, yaşamını yitiren Dinçer Çekmez, toprağa verildi.

Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı ile lösemi tanısıyla 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede, önceki gün 73 yaşında yaşamını yitiren tiyatro ve sinema sanatçısı Dinçer Çekmez, Üsküdar Şakirin Cami'ndeki cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Dinçer Çekmez'in cenazesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından Şakirin Cami'ne getirildi. Cami avlusunda taziyeleri Çekmez'in kızları Ceren Muslu, Canseli Çekmez, kardeşi tiyatro sanatçısı Metin Çekmez ve ilk eşi tiyatro sanatçısı Ayşin Atav kabul etti. Törene, ailesinin yanı sıra aralarında Müjdat Gezen ve Ayşegül Çıdamlı'nın da bulunduğu Çekmez'in sanatçı dostları katıldı.

SADECE KARDEŞİMİ DEĞİL MESLEKTAŞIMI KAYBETTİM

Çekmez'in kendisi gibi oyuncu olan kardeşi Metin Çekmez, ölümün, doğum kadar doğal bir olay olduğunu belirterek, "Sadece kardeşimi, arkadaşımı değil aynı zamanda meslektaşımı kaybettim. Mesleğe aynı anda girdik. Hemen hemen bir iki yıl arayla emekli olduk. En son oyunumuzu beraber oynadık. ve maalesef hayat bir yerde bitiyor, tükeniyor. Aslında biraz daha sağlıklı olabilseydi. Uğraştık, çabaladık iki üç yıldan beri. Ama kazdıkça başka şeyler çıktı. Başkent Hastanesi'ne bize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BİR İKİ GÜN ARAYLA CENAZE TÖRENLERİNE GELMEKTEN YORULDUK

Törene katılan Müjdat Gezen, Çekmez için şunları söyledi:

"Dinçer benim şehir tiyatrosundan çocukluk arkadaşımdı. Aynı zamanda askerlik arkadaşımdı. Hem tiyatroyu hem askerliği birlikte yaptık. Böyle üst üste, bir iki gün arayla cenazelere gelmekten yorulduk artık. Üç gün önce Metin Serezli'yi gömdük, şimdi Dinçer'i. Böyle arka arkaya kuşaktaşlarımız gidiyor işte. Türk tiyatrosunun, sinemasının, dublaj sanatının başı sağ olsun. Çok iyi bir adamdı, bambaşkaydı. Hele askerlik arkadaşlığı çok farklı bir şeydi. Hiç unutamıyorum birlikte geçirdiğimiz günleri. Başımız sağ olsun."

Oyuncu Ayşegül Çıdamlı da uzatılan mikrofonlara, "Topluma mal olmuş bir kişiydi. Öz konuşan adamdı. Bir lafı söylediği zaman bir anlamı olurdu. Gereksiz konuşmazdı. Güzel insandı. Uzun yıllar birlikte dublaj yaptık. Disiplinli, işini seven bir kişiydi" dedi.

Dinçer Çekmez, Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. - İstanbul / Üsküdar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Metin Çekmez Müjdat Gezen Karacaahmet Üsküdar Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title