Haberler

Orhan Erdem Biyografisi

Orhan Erdem
Doğum YeriKonya / Türkiye

Orhan Erdem Kimdir ?

Orhan Erdem, 7 Ekim 1963'te Konya Akşehir'de doğdu.

Babasının adı Nuri, annesinin adı Zarife'dir.

İş adamı; Dokuz Eylül Üniversitesi Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. Turizm ve serbest ticaret işiyle uğraştı. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Üyeliğinde bulundu.

22, 23 ve 27. Dönemlerde Konya Milletvekilli seçildi. 22. Dönemde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği, AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, AK PARTİ Genel Merkez Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 23. Dönemde TBMM Başkanlık Divanında İdare Amirliği görevini üstlendi. AK PARTİ Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, Özürlüler Koordinasyon Başkanlığı görevlerini yürüttü.

AK PARTİ MKYK'de görev aldı. 2011- 2018 yılları arasında Millî Eğitim Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 27. Dönemde Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Sözcülüğü görevlerinde bulundu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü, Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Türkiye Parlamenterler Birliği (TPB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısıdır.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem Konya Milletvekili seçilmiştir.

title