Haberler

Ordu Tek Yürek Oldu

Ordu’da yaşanan darbe girişimine karşı 24 gündür sürdürülen demokrasi nöbeti fikir ve parti ayrımı olmaksızın tüm kesimlerin katılımıyla taçlandırıldı.

Ordu'da yaşanan darbe girişimine karşı 24 gündür sürdürülen demokrasi nöbeti fikir ve parti ayrımı olmaksızın tüm kesimlerin katılımıyla taçlandırıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye binası önünde Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen son demokrasi nöbetine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ordu Jandarma Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Belediye Başkanları, iktidar ve muhalefet parti yöneticileri, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

"Şerden hayır çıktı"

Son demokrasi nöbetinde ilk konuşmayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz, 15 Temmuz gecesi 'darbe oluyor' denilir denilmez meydanlara aktıklarını ve o günden bu yana 24 gündür nöbet yerinde olduklarına dikkat çekti. İlk günden bu yana siyasi partilerin iktidarıyla muhalefetiyle herkesin bu alanda buluştuğunu belirten Yılmaz, "Şerden nasıl hayır doğuyormuş bu meydanda gördük. İlk günden bu yana birlikteliğimizi gösterdik. Tüm Ordulu hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum" dedi.

"Üst akla sert bir Osmanlı tokadı attık"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı konuşmada, "Demokrasi kahramanı görmek isteyenler Türkiye'ye, Ordu'ya gelsin" dedi. Tüm dünyanın Türk milletinin zamanı geldiğinde istiklal, istikbal ve ülke bütünlüğünü korumak için neler yapabileceğini gördüklerini belirten Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli, "Çanakkale destanını unutmuş olacaklar ki bu millete 15 Temmuz gecesi yeniden destan yazmak zorunda bıraktılar. Bu milletin gülen yüzüne, vakur duruşuna, merhametine bakarak biz bunları ezer geçeriz diyenler varsa 15 Temmuz'da bu millet istikbal, istiklal ve ülke bütünlüğünden taviz vermeyeceğini görmüştür. Bütün dünyaya sesleniyorum. Özellikle üst akla sesleniyorum. Bu milleti denemeyin. Bu milletin Osmanlı tokadını yerseniz bir daha ayağa kalkamazsınız. Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi. İnşallah akılları başlarına gelmiştir. Onun için bu milleti denemeyin, denemeye yaklaşmayın başaramazsanız. Bunu anlamanız için daha ne yapmamız gerekiyor. Bu milletin size kaç tane daha tokat atması gerekiyor. Bu milleti rahat bırakın" diye konuştu.

MHP: "Darbe sandıkta yapılmalıdır"

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, 15 Temmuz gecesi meydanlara indiklerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ni değil Türk milletini savunmak için meydanlara indiklerini belirtti. Darbenin silahların gölgesinde değil sandıkta yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, "Darbeler siyasi partilere seçim zamanında sandıkta yapılmalıdır. Darbe yapanlar her şeyi planladı ama Türk milletini unuttu. Türk milleti bırakın topu tüfeği tankı 250 kiloluk mermiyi sırtında kaldırıp meydan okuyan necip bir millettir. Az önce Sayın Canikli söyledi. Siz 14 yıldır boyunca tuzsuz yemek yemişsiniz. Birimiz tuz olduk, birimiz yağ. Tuz olan CHP, yağ olanda MHP. Adalet ve Kalkınma Partisi ile bundan sonra da aynı kaptan yemek yemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP: "Darbeciler tüm işbirlikçileri ile birlikte yargı önünde hesap vermelidir"

CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin de konuşmasına başlamadan önce 15 Temmuz gecesi şehit olanlar için meydana toplanan kalabalığı saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından konuşmasını yapan Şahin, "Asker sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine ve vesayete karşı olduğumuzu ifade ediyorum. Darbeciler tüm işbirlikçileri ile birlikte yargı önünde hesap vermelidir. Hesap sorma sürecinde ve duruşmalarda kurunun yanında yaşta yansın mantığı ile hareket edilmemeli, muhalifleri tasfiye etmek için kullanılmamalıdır. Hepimizin eninde sonunda hukukun üstünlüğüne ihtiyacı vardır" görüşlerinde bulundu.

AK Parti: "15 Temmuz'da yeşeren bu tohum bir filize, bir fidana dönüşecektir"

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk de konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "15 Temmuz'da yeşeren bu birlik ve beraberlik tohumu bir filize, bir fidana dönüşecektir. Bizler de Ordu'da değerli mevkidaşlarım ve teşkilatları ile birlikte CHP ve MHP il Başkanlarına teşekkürlerimi arz ediyorum. Ama daha büyük teşekkür 24 gündür sabah ezanına, sabah namazına kadar bizi bu meydanlarda yalnız bırakmayan, çocuğu ile genciyle, yaşlısıyla, kadını ile erkeğiyle bizlerle birlikte olan tüm Ordulu hemşehrilerimedir. İyi ki varsınız, iyi ki bizlerle berabersiniz, hepinizi cani gönülden kutluyorum."

İl Başkanlarının konuşmalarının ardından sırasıyla AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı ve Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu sırasıyla birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından dev ekrandan Yenikapı mitingi ve liderlerin konuşmaları yayınlandı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Atilla Şahin Enver Yılmaz AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title