Haberler

Ordu Caddesi Yayalaştırma Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Bisiklet Derneği tarafından, Fatih'teki Ordu Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Bisiklet Derneği tarafından, Fatih'teki Ordu Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Bisiklet kullanımını ve şehir içerisinde bisikletle ulaşımı teşvik etmek amacıyla düzenlenen tur öncesinde bisikletseverler Beyazıt Meydanı'nda toplanarak hazırlıklarını yaptı.

Bazı bisikletçilerin aileleri ile katıldığı organizasyonda ayrıca sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanmanın önemine değinildi.

İstanbul Bisiklet Derneği Başkanı Murat Kazanasmaz, tur öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin yaklaşık 6 ay önce kurulduğunu söyledi.

Kuruluş amaçlarının İstanbul genelinde bisiklet kullanımını ve bisikletle ulaşımını yaygınlaştırmak olduğunu dile getiren Kazanasmaz, bugünkü etkinlik dahil İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile pek çok ortak proje geliştirdiklerini ifade etti.

Artık Ordu Caddesi ve bağlantı yollarının pazar günleri trafiğe kapalı olacağını hatırlatan Kazanasmaz, caddenin kapalı olduğu zamanlarda sadece yayalar ve bisikletliler tarafından kullanılacağının altını çizdi.

Beyazıt Meydanı'ndan başlayan bisiklet turu Ordu Caddesi'nden Aksaray Meydanı, Unkapanı, Karaköy, Beşiktaş Meydanı ve aynı güzergah üzerinden Karaköy, Eminönü, Sirkeci, Yenikapı ve Ordu Caddesi'nden devam ederek Beyazıt Meydanı'nda son bulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Kazanasmaz Beyazıt Meydanı Karaköy Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title