Haberler

Olası Suriye operasyonu için doktorlara Suriye sınırında görev

Güncelleme:

Suriye'nin kuzeyine olası operasyon için Sağlık Bakanlığı da hazırlıklara başladı. Bakanlıktan 11 ilin Sağlık Müdürlüğüne bir yazı gönderildi. O yazıda Şanlıurfa ve Mardin İl Sağlık Müdürlüğü emrine verilen personelin listesi yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye operasyon için 2 hafta süre verdiği Fırat'ın doğusuna olası harekat için Sağlık Bakanlığı'nın da çalışma başlattığı ortaya çıktı. Doktorlara Suriye sınırında görev verildi. Türkiye, Fırat'ın doğusunda güvenli bölge kurulması için ABD ile çalışıyor. Ancak bu gerçekleşmezse, Ankara, bölgenin teröristlerden temizlenmesi konusunda kararlı.

11 İLİN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAZI GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar harekat planlarının ve hazırlıkların tamamlandığını açıklamıştı. Olası o harekat için Sağlık Bakanlığı da aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'nın da bulunduğu 11 ilin Sağlık Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Görevlendirme yazısında 20 Ağustos-20 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa ve Mardin'deki tesislerde res'en personel görevlendirildiği bildirildi.

İŞTE GÖREVLENDİRME YAZISI

Görevlendirme yazısında, "Şanlıurfa/Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık tesisleri emrine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye bölgesine yapılması planlanan sınır dışı askeri harekat kapsamında sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için yapılan organizasyona destek vermek amacıyla resen görevlendirilen personelin 20/08/2019 – 20/10/2019 tarihleri arasında görevlendirilme onayları ekte gönderilmektedir." denildi.

ŞANLIURFA'DA DOKTORLARIN İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

Görevlendirilen personel, söz konusu tarihler arasında Şanlıurfa ve Mardin il sağlık müdürlüklerinin emrinde çalışacak. Olası askeri harekatın sağlık hizmetlerini yürütecek. Ayrıca Şanlıurfa'da doktorların izinleri süresiz olarak iptal edildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yönetim Kurulu da bakanlık tarafından yapılan tüm görevlendirmelerin kabul edildiğini açıkladı.

ERDOĞAN İKİ HAFTA SÜRE VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çarşamba günü yaptığı açıklamada Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge çalışmalarından iki hafta içerisinde sonuç çıkmaması durumda Türkiye'nin kendi planını devreye sokacağını söylemişti.

Olası Suriye operasyonu için doktorlara Suriye sınırında görev

SINIRDA 40 BİN MEHMETÇİK BEKLİYOR

Fırat'ın doğusuna yönelik dev harekât için hazırlıklar tamamlandı. Olası bir operasyon için 80 bin asker emir bekliyor. Bu sayı 1974'te Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan 40 bin askerin iki katı anlamına geliyor. Operasyon Şanlıurfa ve Kilis- Elbeyli'de kurulan ana karargâhlardan yönetilecek. 500 km'lik hatta intikal 10'dan fazla noktada başlayacak. Hedef 30 bin kilometrekarelik alandaki terör örgütlerini tamamıyla imha edip tehdit koridorunu sona erdirmek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şanlıurfa Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title