Haberler

Öğretmen Okulu Mezunları Biraraya Geldi

Araştırmacı Yazar Neşe Doster Tarafından Düzenlenen Bir Organizasyonla, 1970'li Yıllarda Kars Kız Öğretmen Okulu'nda Okuyanlar Kars Sanat Merkezi'nde Biraraya Geldi.

Araştırmacı yazar Neşe Doster tarafından düzenlenen bir organizasyonla, 1970'li yıllarda Kars Kız Öğretmen Okulu'nda okuyanlar Kars Sanat Merkezi'nde biraraya geldi.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun destekleri ve araştırmacı-yazar Neşe Doster'in girişimleri sonucu 37 yıl sonra biraraya getirilen 25 mezunun buluşmaları sırasında duygulu anlar yaşandı. Belediye Başkan Yardımcısı Dünyamalı Demir, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Abamüslüm Güven'in eşi Aysel Güven, Neşe Doster ve öğretim görevlilerin de katıldığı buluşmada önemli mesajlar verildi. Neşe Doster burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Şu an 46 yaşında olan okul, Cumhuriyet kuşağı yetiştirmiş ve o dönemdeki eğitim düzeyinin bugünkü eğitim düzeyinden ne kadar ileri olduğunu mezun olan o dönem öğrencileri ile tanışınca anlayabilmek hiç de zor değil. Bugün bu toplantıda tanıştığımız öğretmenlerin anlattıklarına göre 'Bizler bu okuldan 18 yaşlarında mezun olduğumuzda, bir köye öğretmen olarak gidiyorduk ve köyün bütün sorumluluğunu üstleniyorduk. Bu köyün muhtarı, doktoru, hocası ve öğretmeni oluyorduk. Ama şimdiki gençler bisiklete

biniyor, sokakta oyun oynuyorlar'. Bugüne kadar biraraya gelemememin oluşturduğu hüznü de yaşadıklarını belirten Doster, "İşin duygusal boyutu var, işin yöresel boyutu var, işin vefa boyutu var. Ben bugün böyle bir yükün altındayım. Hep özlediğimiz, sıklıkla andığımız, yer yer uzaktan bakıp iç geçirdiğimiz okullarımızın, hepimizin özelinde ayrı bir yeri, ayrı bir tadı, ayrı bir rengi var. Yıllardır kabul görmüş, başarısı kanıtlanmış, anlı şanlı okulları bitirenlerle pek çok noktada yarışabilmiş ve ipi

göğüslemişseniz. Bunda sizin gayretiniz kadar, okulunuzun, öğretmenlerinizin ve dönemin eğitim politikalarının payı ve emeği vardır" diye konuştu.

Doster, Kars Öğretmen Okulu'nun burunlarında tüten bir eğitim yuvası oduğunu kaydederek, şunları belirtti:

"Kars Öğretmen Okulu, bizler için yalnızca ısınmayan yatakhaneleri, akmayan sularıyla anımsadığımız bir yer değil, öğretmen öğrenci ilişkisinin en saygın örneklerini veren ve bize aydınlanmanın kapılarını açan çağdaş bir kurumdur. Kars Öğretmen Okulu'ndan mezun olanların büyük bir bölümü, bugün ülkemizin köklü eğitim kurumlarında eğitimci, idari noktalarında yönetici olarak görev yapan ve bugün bu salonu dolduranlardır. Özel arabayla, özel öğretmenle, özel dersaneyle tanışmayan o kuşak, bugün çeşitli

yönetim kademelerinde söz sahibi olan kuşaktır."

(BA-AA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title