Haberler

Mutlu Kentin Gözleri Kitapları Sesleri Projesinin Açılış Töreni Yapıldı

"Mutlu Kentin Gözleri Kitapları Sesleri" projesi kapsamında inşa edilen Görme Engelli Sesli Kütüphane'nin açılışı, Tekirdağ Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.

PROJE NELERİ KAPSIYOR?

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Engelsiz Yaşam Derneği ve Tekirdağ Anadolu Lisesi'nin proje ortağı olduğu, Trakya Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği verdiği proje, görme engellilere Braille alfabesi ve baston kullanma eğitimlerinin yanı sıra Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve dileyen gönüllülerin kitapları seslendirerek görme engellilerin kitap okumalarının sağlanmasını kapsıyor.

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Tekirdağ Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan sesli kütüphane binası, düzenlenen törenle açılırken, törende ayrıca Braille Alfabesi ve Baston Kullanma eğitici eğitimlerinde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Projeye katkı veren kişi ve kurumlara da teşekkür belgesi takdim edildi.

ÇAKIR: "ÖĞRENMENİN ENGELİ YOKTUR"

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ile başladı. Konuşmalarla devam eden törende, proje ortakları adına kurum yetkilileri ve projenin uygulanmasında emek veren isimler konuşmalarını yaparak proje hakkında bilgiler verdiler. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat şehir dışında olduğundan, Belediye Başkanvekili Berkay Çakır konuşma yaptı. Çakır, "Eskiden öğrenmenin yaşı yoktur denirdi. Artık öğrenmenin engeli yoktur dememiz ve öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor," diye konuştu.
Tören, açılış kurdelesinin kesilmesi, müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.

TÖRENE KİMLER KATILDI?

Törene Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda basın mensubu ve Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri ile projeye katkı veren gönüllüler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Trakya Bölgesi Berkay Çakır Süleymanpaşa Tekirdağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title