Haberler

Muğla Bodrum - Yüzde 56 Engelli Kalan Taksi Şoförünün Tazminat Isyanı

Yüzde 56 engelli kalan taksi şoförünün tazminat isyanıMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, taksi şoförü 59 yaşındaki Ömer Selim Özbay, kendisine çarpıp yüzde 56 engelli olarak koltuk değneklerine bağımlı yaşamak zorunda kalmasına neden olan İngiliz sürücüsü Paula Corr'a açtığı 75 bin liralık manevi tazminat davasında mahkemenin 12 bin liraya hükmetmesine tepki gösterdi.

Yüzde 56 engelli kalan taksi şoförünün tazminat isyanı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, taksi şoförü 59 yaşındaki Ömer Selim Özbay, kendisine çarpıp yüzde 56 engelli olarak koltuk değneklerine bağımlı yaşamak zorunda kalmasına neden olan İngiliz sürücüsü Paula Corr'a açtığı 75 bin liralık manevi tazminat davasında mahkemenin 12 bin liraya hükmetmesine tepki gösterdi. Özbay, kaza geçirdiği yerde ailesi, taksici arkadaşları ve avukatıyla yaptığı açıklamada, kararın temyizi için başvuracaklarını söyledi.

Bodrum'da yerleşik yaşayan İngiliz emlakçı 41 yaşındaki Paula Corr, 8 Ocak 2009 tarihinde, yönetimindeki 48 UL 577 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybedip, kaldırıma çıktı ve bir taksi durağına daldı. Otomobil, duraktaki çardakta oturan, evli ve bir çocuk babası taksi şoförü Ömer Selim Özbay'a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Özbay, durağın arka tarafındaki 8 metrelik istinat duvarından aşağı düştü. Otomobil ise isninat duvarı ile kot farkı nedeniyle yolun altında kalan bir otelin çatısı arasında asılı kaldı. Otomobilde mahsur kalan sürücü Corr, itfaiye ekileri tarafından kurtarıldı. Kazada ağır yaralanan taksi şoförü Özbay ise ilçedeki bir özel hastaneye kaldırıldı. Omurilik ve kafatasında kırık, sol bacağında ise ezik ve kırıklar olduğu belirlenen Özbay, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Burada 20 gün tutulan Özbay, daha sonra İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Özbay, geçirdiği 20 ameliyatın ardından yaşama tutundu. Sol bacağı 3 santimetre kısalan, kısmi felç geçiren ve omurliğinde kalıcı hasar oluşan Özbay'a, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yüzde 56 oranında engelli raporu verildi. Koltuk değneklerine mahkum kalan Özbay, o rapor üzerine 30 yıldır yaptığı taksi şoförlüğünü bırakmak zorunda kaldı.

O dönemde otomobil sürücüsü Paula Corr hakkında Bodrum 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle yaralama' suçundan açılan dava, aynı yıl 31 Ocak'ta karara bağlandı. Mahkeme, asli kusurlu bulunan Corr'a, 333 gün hapis cezası verip, bunu da 6 bin 600 lira para cezasına çevirdi.

Kazanın ardından mesleğini yapamaz duruma gelen taksi şoförü Özbay, avukatı Cihan Çiçek aracılığıyla, ceza davasının karara bağlanmasından 3 yıl sonra Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Corr'a, 75 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Bu davada da mahkeme geçen 12 Ekim'de kararını verip, Corr'u 12 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkemenin bu kararıyla yıkılan Özbay, eşi Gül Özbay (59), oğlu Hakan Özbay (30) ve avukatı Cihan Çiçek ile birlikte kazanın meydana geldiği yerde şoför arkadaşları ile tepkisini dile getirdi.

"KARAR ACIMI VE ÜZÜNTÜMÜ BİR KAT DAHA ARTIRDI"

Kazanın ardından 'yarım hayat' yaşadığını belirten Özbay, "Geçirdiğim 20 ameliyatın ardından hala bu sağlık sorunlarını yaşıyorum. Ömür boyu da yaşayacağım. Açtığım 75 bin TL'lik manevi tazminat davasına karşılık mahkemenin 12 bin TL'ye hükmetmesi beni, ailemi ve avukatımı şok etti. Taksici arkadaşlarım kararla şoke oldu. Bu karar, acımı, üzünütümü bir kat daha arttırdı. Yasal hakkımı sonuna kadar savunacağım, kararın temyizi için başvuracağız. Bu kararın, Yargıtay'dan döneceğine inancımız sonsuz" dedi.

"AYNI KAZAYI İNGİLTERE'DE BİR TÜRK YAPSAYDI..."

"Müvekilimin başına gelen kazayı İngiltere'de bir Türk sürücü yapmış olsa, hapis yatıp, yüz bincelerce pound tazminat ödemek zorunda kalırdı" diyen Avukat Cihan Çiçek ise, "Bu tazminatı ödemeden de İngiltere makamları kendisini hapisten de ülkeden de çıkarmaz. Bu yaşadığımız olay sadece kanunlarımızdan da kaynaklanan bir olay değil. Kanunlar değil de, hakimlerimizin takdir hakları, olaya bakışının, gerçek hayatla örtüşmediğini görüyoruz. Bir vatandaş, bir avukat olarak şunu belirtmek istiyorum; hakim dokunulmazlığının da sorgulanması gerekmektedir. Tabii ki biz kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu kararı da temyiz edeceğiz. Bu kararın Yargıtay'dan döneceğine inancımız tamdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cihan Çiçek Hakan Özbay Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title