Haberler

Milli Piyango'yu arayan arayana: Suriyeliyim, 70 milyon bana çıktı, vatandaş olunca parayı alacağım

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Milli Piyango İdaresi'nin 2019 yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin ortaya çıkmaması, Milli Piyango çekilişlerinin güvenirliliğine ilişkin verdiği soru önergesinin hemen ardından kurumdan yapılan "Yurtdışında yaşayan bir gurbetçinin ikramiyenin kendisine çıktığını söylediği" yönündeki açıklamayla dikkatleri üzerine çeken CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, süreç uzadıkça en büyük zararı Milli Piyango İdaresi'nin gördüğünü söyledi.

"BİLET SATIŞLARI DÜŞÜYOR, DEDEKTİF TUTSUNLAR"

Yazılı bir açıklama yapan Tanal, çekilişin üzerinden 7 ay geçtiğini ancak büyük ikramiyenin isabet etiği tam bilet sahibinin bir türlü ortaya çıkmadığını kaydederek, "Bu durumdan en fazla rahatsızlık duyması gereken kurum, Milli Piyango İdaresi'dir. Gerekirse özel dedektif tutup bilet sahibini aramaları lazım. Çünkü gün geçtikçe söylentiler başını alıp gidiyor ve Milli Piyango çekilişlerine olan güven azalıyor. Söylentiler, iddialar, bilet satışlarını da düşürüyor" dedi.

"BİLET YANIMDA, PARAYI HAZIRLAYIN, HAPİSTEN ÇIKINCA ALACAĞIM"

Tanal ayrıca, yılan hikayesine dönen 70 milyon liralık büyük ikramiye için Milli Piyango'ya gelen ilginç telefon aramalarını, gönderilen mektupların içeriğini de paylaştı.

Her gün çok sayıda kişinin Milli Piyango İdaresi'ni "Talihli benim" diyerek aradığını, mektup gönderdiğini anlatan Tanal, kuruma gelen ilginç telefon aramalarını paylaşarak, "Örneğin idareyi arayan bir şahıs, 'Suriyeliyim. Satın aldığım bilete ikramiye çıktı. Türk vatandaşlığına başvurdum. Türk vatandaşlığına kabul edilince gelip 70 milyon TL'yi alacağım' diyor.

Cezaevinden mektup gönderen biri var. Mektubun sahibi mahkum, 'Büyük ikramiyeyi ben kazandım. Bilet yanımda. Paramı hazırlayın. Cezamı tamamlayıp hapisten çıkınca gelip paramı alacağım' ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Milli Piyango İdaresi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title