Haberler

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP kurultayının normal süreç içerisinde yapılması gerektiğine inandığını belirterek, "Olağanüstü kurultayı doğru bulmuyorum, bunu fırsatçılık olarak değerlendiriyorum.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP kurultayının normal süreç içerisinde yapılması gerektiğine inandığını belirterek, "Olağanüstü kurultayı doğru bulmuyorum, bunu fırsatçılık olarak değerlendiriyorum. Bu süreç içerisinde Kemal Bey ile devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Meclis'te milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

CHP Kocaeli milletvekilleri kayıt yaptırmaya birlikte geldi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akar, "CHP'deki kurultay tartışmalarıyla" ilgili soru üzerine, "Olağanüstü kurultayı doğru bulmuyorum, bunu fırsatçılık olarak değerlendiriyorum. Çünkü normal sürecimiz seçimden hemen önce başlamıştı, seçimde bunu yarıda kestik ve süreç devam ediyor. Zaten 2 Kasımda başlayacağını, seçimden önce genelgeyle genel merkez bildirmişti" diye konuştu.

Örgütlerin işlemlerine devam ettiğini belirten Akar, muhtemelen bu hafta ve gelecek hafta sonu ilçe kongrelerinin tamamlanacağını söyledi. Akar, "Onun için bir değişim yaşanacaksa bu kurultayda olmalı. Herkes aday olabilir. CHP diğer partiler gibi değil, demokratik bir süreç var" dedi.

Akar, bir gazetecinin, "(Delegeler üzerinde oynanıyor) iddiası var Muharrem İnce'nin" sözleri üzerine, şöyle konuştu:

"Hayır. Bu doğru bir iddia değil, buna katılmıyorum. Ben uzun yıllar örgütlerde çalışmış bir insanım, aynı zamanda genel merkezde de görev yapıyorum. Bunu seçimden önce söylemiş olsaydı belki bir anlam ifade edebilirdi ama bugün bu söylemlerin doğru bir karşılığı olduğunu düşünmüyorum. Kamuoyunda böyle bir bilgi varsa da paylaşılmasını doğru bulmuyorum ayrıca, bu bizim parti içerisindeki demokratik yöntemlerin her zaman alışa geldiğimiz usulleridir. Onun için delegeler konusunda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Kurultayın normal süreç içerisinde yapılması gerektiğine inanan bir insanım. Bu süreç içerisinde Kemal Bey'le devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Kemal Bey'in hem CHP'yi demokratikleşme anlamında hem de Türkiye'nin temel problemlerinin kamuoyunda tartışılması ve özellikle 1 Kasım seçim beyannamelerine bakıldığında, CHP'nin ne kadar doğru şeyler üzerine vurgu yaptığını gördük."

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise "Ülkemize, milletimize hayır olsun. Demokratik bir seçim olmadı. Hem medya özgürlüğü açısından hem Türkiye'nin her tarafında, kaymakamlıklarından tutun valiliğine kadar taraflı bir seçim çalışması oldu. Onun için bu seçimin demokratik olmadığını düşünüyorum. Ama ne olursa olsun halkın iradesine saygı duymak gerekir. Halk bize muhalefet görevi verdi. Bundan sonra daha çok çalışmamız gerekiyor" sözlerini sarf etti.

"Olağanüstü kongre için imza toplanmaya başlandığının" anımsatılması üzerine, Tarhan, şunları kaydetti:

"Arkadaşlar demokratik haklarını kullanıp aday olabiliyorlar. Ama ben şunu söyleyebilirim:  Aday olacak kişiler öncelikli olarak, tarım politikalarından, hayvancılıktan, sanayinin çarklarının dönmesinden, özgürlüklerden, demokrasiden, Türkiye'yi yeniden yapılandırmadan bahsetmek gerekir. Sadece genel başkanı kötüleyerek, genel başkanın hatalarını ön plana çıkartarak adaylık sürecini başlatmamak gerekir. Türkiye zor dönemden geçiyor. Seçim bitmiş, bugün başkanlık sistemi tartışırken, arkadaşlarımız sadece CHP içindeki problemleri tartışıyorlar. Bu da çok üzücü. Bugün demokrasinin temel taşları ile oynanıyor, başkanlık sistemi tartışılıyor ama biz içimizde sadece genel başkanın hatalarını tartışıyoruz. Zaten kurultay sürecine girdik. Herkes demokratik hakkını kullanıp kongrede aday olabilir ama bu süreçte imza toplamak yanlış."

CHP Kocaeli milletvekilleri, gazeteci ve Meclis çalışanlarına pişmaniye dağıttı. Akar, pişmaniyeyi dağıttıktan sonra, "(Yiyen pişman yemeyen bin pişman) derler pişmaniye için. Bu bizim Kocaelimizin özel bir ürünü. Ağzımız tatlansın diye getirdik. CHP'yi bir kez tatsalar, ondan sonra bir çok kez daha tadacaklardır diye düşünüyorum" dedi.

Haydar Akar'ın rozetini CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın rozetini ise oğlu Burak Tarhan taktı.

Milletvekili baba, milletvekili oğluna rozetini taktı

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise kaydını yaptırmaya, babası 23. 24. 25. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ile birlikte geldi.

Üç dönem Meclis'te bu şerefli görevi yaptığını belirten Yaşar Karayel, "Bu dönem ben aday olmadım, oğlum aday oldu, o da seçildi. İnşallah memleketimize, milletimize hayırlı hizmetleri dokunur" ifadesini kullandı.

Emrah Karayel ise, milletvekili seçilmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Karayel, babasının 23. 24. ve 25. dönemlerde milletvekili olduğunu, kendisinin ise 26. Dönemde milletvekili seçildiğini anımsatarak, "İnşallah Kayserimize, Türkiyemize hizmet edeceğiz. Bu güzel dönemde ülkemizi bir adım daha öteye taşımak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Şanslısınız aslında, babanızın tecrübelerinden yararlanırsınız herhalde" sözlerine Karayel, "Babamızın sahip olduğu tecrübe bizim için çok önemli. Ben cemiyetçi bir ailede yetiştiğim için sürekli vatan, millet işleriyle ilgileniyorduk zaten. Bu sefer de Meclis'te görev nasip oldu" yanıtını verdi.

Karayel, "Babanızın Meclis'in işleyişine yönelik bir tavsiyesi oldu mu, ilk ne söyledi size?" sorusuna, "Mesleğim avukatlık, aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği'nin Genel Başkanıyım. Dolayısıyla hem bundan önce hem de bu süreç içerisinde neler söylenmesi gerekiyorsa tecrübelerle ilgili, bir tecrübe aktarımı yapıldı. Onun için de avantajlı ve şanslı olduğumu düşünüyorum" dedi.

Daha sonra baba Yaşar Karayel, oğlu Emrah Karayel'e milletvekili rozetini taktı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan kaydını yaptırmaya, annesi Gülhan Kavakçı ve babası Yusuf Ziya Kavakçı ile birlikte geldi. Kavakçı'ya rozetini annesi taktı.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'ya da rozetini oğlu Mert Sancaklı taktı.

Kaynak: AA / Politika

Yaşar Karayel Haydar Akar Politika Güncel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title