Haberler

Mide ağrısına iyi gelen yiyecekler nelerdir? Mide ağrısına ne iyi gelir?

Güncelleme:

Midenin işlevlerini tam anlamıyla yerine getirebilmesi için sağlıklı olması gerekmektedir. Bu nedenle mide ağrısına iyi gelen besinleri tercih edilerek sindirim sisteminin en ideal şekilde çalışması sağlanabilir. Peki mide ağrısına ne iyi gelir, mide ağrısına iyi gelecek gıdalar, içecekler nelerdir hepsi haberimizde...

Mide ağrısına iyi gelecek birçok gıda bulunmaktadır. Mide ağrısına iyi gelen başlıca besinler; zencefil çayı, keten tohumu, armut, patates, zeytin yağı, yoğurt, muz, lahana, az yağlı besinler, karnabahar, baklagiller, maden suyu ve lifli besinler olarak sıralanabilir.

1. ZENCEFİL ÇAYI

Mide sağlığı için önemli olan zencefil. Sindirim sistemini yatıştırıcı etkiye sahiptir. Bulantı, kusma ve mide ağrıları için zencefil çayı etkili bir çözüm aracıdır. Bazı mide sorunları ve mide ekşimesi için de zencefil çayı olumlu etkiye sahiptir.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

2. KETEN TOHUMU

Lif yönünden zengin olan keten tohumunun yanında omega-3 yönünden de oldukça zengindir. Şişkinliğin ve kabızlığın giderilmesinde kullanılan keten tohumu, öğütülerek yoğurtla beraber tüketilebilir.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

3. ARMUT

Güçlü bir lif kaynağı olmasıyla öneme sahip olan armut, sindirimi kolay olması nedeniyle mide dostu bir meyvedir. Mideyi yormayan armut, ince bağırsağın da yorulmasını engelleyerek rahat bir sindirim süreci sağal. Bu nedenle armut mide ağrılarının hafifletilmesinde etkin şekilde kullanılır.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

4.PATATES

Haşlanmış şekilde patates tüketimi mide sağlığı açısından faydalıdır. İçeriğindeki lifler sayesinde mide sağlığına olumlu katkı yapan patates, birtakım mide problemlerinin giderilmesi için de etkilidir. Çiğ patates suyu da mide yanmaları ve mide ağrılarına iyi gelir.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

5. ZEYTİNYAĞI

Çiğ tüketilen zeytinyağı, mide ağrılarının giderilmesine ve mide sağlığının korunmasına yardımcı olur. Çiğ zeytinyağı safra salgılanmasını destekler ev bu sayede yiyeceklerden alınan yağın sindirimi kolaylaşır.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

6. YOĞURT

Mükemmel bir probiyotik kaynağı olan yoğurt, bakteriyel enfeksiyonların oluşumunu engeller. Yoğurt ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

7. MUZ

Mide dostu bir besin olan muz, mide yanması ve mide ağrısı için giderici etkiye sahiptir. Genel anlamda bünye için faydalı olan muz, öğünlerden sonra tüketilebilecek bir besindir.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

8. LAHANA

Çiğ olarak tüketilen lahana mide sağlığı için oldukça önemlidir. Çiğ lahana suyu ise, gastrit, ülser ve mide ağrısı gibi sorunlar için giderici etkiye sahiptir.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

9. AZ YAĞLI BESİNLER

Hazımsızlık sorunu yaşayan kişiler, az yağlı besinler tüketerek yaşadıkları sorundan kurtulabilir ya da sorunu en aza indirebilirler. Sindirime yardımcı olan bu besinler, mide ağrılarının giderilmesi noktasında önemli işleve sahiptir.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

10. KARNABAHAR

Hafif pişirilerek haşlanan karnabahar, mide asidinin mideye zarar vermesini engeller:. Mide asidinden kaynaklanan mide ağrısı varsa karnabahar tüketimi ile ağrı sonlanır. Bu nedenle hem ağrının giderilmesinde hem de ağrının önlenmesinde karnabahar önemli bir besindir.

Mide Ağrısına iyi gelen yiyecekler

MİDE AĞRISINA İYİ GELECEK İÇECEKLER NELERDİR?

1-) Bitki Çayları: Papatya ve ada çayı başta olmak üzere birçok bitki çayı mide ağrısına iyi gelmektedir.

2-) Süt: Eğer mide ağrınız varsa süt içerek ağrıdan kurtulabilirsiniz. Fakat fazla süt içmek gaza neden olacağı için sütü çok az içmeniz gerekmektedir. Kısacası az miktarda süt mide ağrısına iyi gelebilir.

3-) Maden suyu: Yemeklerden ortalama 10 dakika sonra maden suyu içmek hem hazımsızlığa iyi geliyor hem de midenin çok daha rahat çalışmasını mümkün kılıyor.

Tüm sağlık sorunlarınızda öncelikle doktorunuza başvurunuz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

DOST Partisi Maden Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500

Yorumlar (11)

Hakan Albayrak:

Soda içmeden günüm geçmiyor günde 3 tane kesin yanmanız varsa soda ve süt hemen kesiyor

2
5
yanıtYanıtla
Melek:

Gece mide bulantısına ne iyi gelir?

2
0
yanıtYanıtla
Arya:

Nane çayı bulantıyı keser

yanıt1
yanıt1
GÜLİZAR:

Patates haşlaması mideye iyi gelir diyorlar doğru mu acaba?

0
1
yanıtYanıtla
Arya:

Patates haşlaması kabızlık yapar yani bağırsak sorunlarında tüketilir gastrit hastası patates haşlaması yediği anda hastanelik olur

yanıt1
yanıt0
ZAHİDE:

Az bir miktar süt gerçekten mide ağrısına iyi geliyor.

1
0
yanıtYanıtla
Müslüm Uz:

Benim boynumda iki tane lezyon var boğazımda sanki biseyler var napmam lazim

1
0
yanıtYanıtla
Müslüm Uz:

Arkadaşlar benim boynumda iki tane lezyon var boğazımda sanki biseyler var napmam lazim

0
0
yanıtYanıtla
Ilknur:

Oruç tutuyorum normalde midede kronik gasrtit var bikaç gündür midem çok sis ve cok ağrıyor doktorada gidemiyorum virüs nedeniyle napanilirim

0
0
yanıtYanıtla
Dem:

Allah kabul etsin orucunu

yanıt3
yanıt0
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title