Haberler

Mesut Barzani, IŞİD'e Meydan Okudu

Güncelleme:

IKBY Başkanı Barzani, Mahmur ilçesinde IŞİD'e karşı savaşan askerleri ziyaret ederek IŞİD'e meydan okudu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Musul'un Mahmur ilçesindeki askerlere moral ziyaretinde bulundu.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ve Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver'in eşlik ettiği Barzani, Mahmur Cephesi Komutanı Sirvan Barzani'den bilgi aldı.

IŞİD'E MEYDAN OKUDU

Açıklamada, konuşmasına yer verilen Barzani, terör örgütü IŞİD'e karşı elde edilen başarılardan dolayı memnuniyetini dile getirerek güvenlik güçlerini tebrik etti. "Halkın güven ve huzur içinde yaşaması için canını ortaya koyan kahraman Peşmergelerin her türlü takdiri hak ettiğini" belirten Barzani, "Teröristlerin, Peşmergenin çelikten iradesine, karşı koyacak gücü kalmadı. IŞİD, yenilgi üstüne yenilgi yaşadı. Peşmergenin cesareti ve halkımızın direnişi sayesinde Kürdistan bölgesi büyük zaferler elde etti" ifadesini kullandı.

OPERASYONLARI BARZANİ YÖNETTİ

Öte yandan Doğu Dicle Cephesi Peşmerge Komutanı Zaim Ali, Musul'un Zummar ilçesinde, IŞİD'e düzenlenen operasyonlara Mesut Barzani'nin komutanlık ettiğini söyledi.

AA muhabirine konuşan Zaim Ali, "Mesut Barzani, beni Musul'un Zummar ve Rabia ilçelerinin komutanı olarak atadı. Bana, 'git ve oraları kurtar' dedi. Ancak her ne kadar sorumlu ben olsam da Barzani, cephedeki Peşmergenin komutanlığını direkt kendisi yaptı ve operasyonları yönetti. Onun desteğiyle kısa zamanda Zummar'ın tamamını ele geçirdik" diye konuştu.

IŞİD'e karşı önemli başarılar elde ettiklerini anlatan Ali, Musul Barajı'ndan Zummar sınırına kadar 75 köyü kurtardıklarını bildirdi.

Ali, Peşmergenin ilerleyişinde koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarıyla verdikleri desteğin de önemli bir katkısı olduğunu ifade etti.

IŞİD ÇEKİLİRKEN PATLAYICILAR KOYUYOR

IŞİD militanlarının çekilirken birçok noktaya patlayıcılar yerleştirdiği bilgisini paylaşan Ali, bu nedenle kontrollü ve yavaş ilerlediklerine dikkati çekti. Ali, IŞİD militanlarının Zummar'ı terkederken birçok ev, dükkan, iş yeri ve yol kenarına yerleştirdiği patlayıcıların temizliği için bomba imha uzmanlarının çalışma başlattığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Zummar Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (77)

siverekliMobil-ANDROID:

yaw arkadas niye zorunuza gidiyor anlamadim tirkolar... bi yerinize bişeymi batiyor .. O kucumsediginiz BERZANI turkmenlerin katliamdan kurtardi namuslari kurtardi ... tabi sizde namus eger namus kavrami varsa?

53
23
yanıtYanıtla
cengaverMobil-ANDROID:

sonu çok kotu olacak bu adamin isitin elinde. can verecek haberi yok

33
42
yanıtYanıtla
BİR NUSİBET BİN NASİHATEN İYİDİR:

Kürd savaşçıları ALLAH yar ve yardımcınız olsun . . . yaşasın serok barzani. . . . kahrolsun kürd düşmanları. .

45
13
yanıtYanıtla
KÜRT:

İyi veya kötü dost veya düşmanı düştüğün zaman anlarsın. . . Kürtler de bu dönemde dostunu düşmanını çok iyi tanıdı, hiçbir zaman da unutmalılar

43
13
yanıtYanıtla
turan selefmobilWeb@haberler.com:

Yalvarırken şimdide meydan okumayamı başladınız Havadan bombardıman karadan istihbarat...dünyadan yardım aldıktan sonra mezardaki rahmetli dedemde meydan okur.insanda biraz olsun ar damar ve şeref olur.

25
26
yanıtYanıtla
sahiMobil-ANDROID:

sizi gidi kurt dusmamlari sikiyza sizgidin barzaniye karsi savasin ordan oyle yazmak kolay

32
19
yanıtYanıtla
MALATYALI:

ULAN BARZANİ IŞİD SENİ BİR YAKALARSA VAR YAA . . . . NEYSE BEN SÖYLEMEYEYİM SEN TAHMİN ET KIRRO!!!

19
31
yanıtYanıtla
bir spartalı:

alt tarafı 300 işidliye karşı, bütün dünya ile birlikte savaşıyo, havalara bak. . .

24
24
yanıtYanıtla
Şırnakly:

O küçümsediniğiniz Kişi sizin tarihinizde görülmemiş kahramanlıklar göstermiştir.

20
18
yanıtYanıtla
davutcik:

Biji serok berzani

27
10
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title