Haberler

Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli

Tarihi Yakutiye Medresesinde “Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli” adlı panel düzenlendi.

Tarihi Yakutiye Medresesinde "Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli" adlı panel düzenlendi.

Beş Şahsiyet Medeniyet Köprüsündeki örnek kişiler olan 1898 yılında İstanbul'da doğan Ahmed Süheyl Ünver birçok esere imza atmış ve 1986 yılında İstanbul'da vefat etmiştir. 1893 yılında Samsun'da doğan Ali Fuad Başgil yine bor çok eser bırakmış ve 1967 yılında İstanbul'da vefat etmiştir. 1899 yılında İstanbul'da doğan Ekrem Hakkı Ayverdi bor çok eser bırakmış 1984 yılında İstanbul'da vefat etmiştir. 1922 yılında İstanbul'da doğan Fethi Gemuhluoğlu ölümünün ardından birçok eser bırakmış ve 1977 yılında İstanbul'da vefat etmiştir. 1895 yılında İstanbul'da doğan Mahir İz vefatının ardından birçok eser bırakmış ve 1974 yılında İstanbul'da vefat etmiştir. Beş şehirler Erzurum, Konya, Ankara, İstanbul ve Bursa illeridir.

Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen panele Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden Yrd.Doç.Dr.Servet Tiken, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç.Dr. Celaleddin Karadaş, Fen Edebiyat Fakültesi'nden Doç.Dr.Hanifi Macit, Fen Edebiyat Fakültesi'nden Yrd.Doç.Dr.Gül Karpuz ile moderatör olarak ta Kültür ve Turizm İl Müdür vekili Hasan Mazlumoğlu yaptı. Panele Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Cumhuriyet Baş Savcısı Ahmet Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve davetliler katıldı.

Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Hasan Mazlumoğlu açılış konuşmasında, "Şehirle insan ve insanla şehrin asla birbirine karıştırılmaması, şehirlerdeki medeniyet ve kültürlerin gelecek itibariyle şekillenmesini sağlamaktır, şehirlilik kimlikleri bizleri nesiller boyu anmamıza vesile olacaktır. Bu beş değer bize Osmanlıdan Anadolu'da iz bırakanlar olarak tasvir edebiliriz." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de konuşmasında, "Ona kimlik veren belli bir kültür ve medeniyetle mümkündür. Şehir, hukuk, insan hakkı, komşuluk hakkı ve kul hakkıdır. Şehircilik kentlerin belirli iktisadi, sosyal ve estetik planlara uygun olarak düzenlenmesini konu alan bilim dalıdır." dedi.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Şehirleri inşa eden insandır. Dolayısıyla özellikle şehirlerin inşasını konunun merkezine taşınmalı ki, insanın da konusunu inşa olarak taşımamız lazım. Beş şahsiyetin ilmi ile adeta damla damla her gencin bir şeyler kapması gereken, beş şahsiyetin dışında diğer şahsiyetlerimize de değer vermemiz lazım. O gençler o şahsiyetlerin yaşantısını örnek alsınlar." diye konuştu. Açılış konuşmalarından sonra davet edilen yazarlar beş şahsiyet olan Ahmet Süheyl Ünver, Ali Fuad Başgil, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz'in hayatlarını anlattılar. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süheyl Ünver Yakutiye İstanbul Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title