Haberler

Mavi Giyim Halka Açıldı

Mavi Giyim, Borsa İstanbul merkezinde düzenlenen gong töreniyle resmen halka açıldı.

Mavi Giyim'in halka arza açılması Borsa İstanbul merkezinde düzenlenen gong töreniyle resmen başladı. Düzenlenen törene Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya, Mavi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Akarlılar, Mavi Global Marka Direktörü Elif Akarlılar, Mavi Yönetim Kurulu Üyesi Seymur Tarı, Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz ve Mavi'nin kurucusu Sait Akarlılar'ın yanı sıra markanın reklam yıldızı ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ da katıldı. Saat 09.40 itibariyle tokmaklar Mavi için vuruldu.

Törende konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, markanın halka açılmasını Türkiye'deki diğer şirketlere örnek olmasını dilediğini belirtti. Karadağ, "Mavi bugün burada Türkiye'nin düğer şirketlerine örnek teşkil edecek bir adım atıyor. Öncelikle 2012 yılından bu yana gerçekleşen bu en büyük ikinci halka arzın pay senedi ihraçlarında yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum. Bildiğiniz üzere küresel konjektür sebebiyle şirketler tüm dünyada ülkemizde sermaye piyasalarına katılmaktan çekiniyorlardı. İşte bu noktada Mavi güçlü bir vizyon ortaya koyarak bugün çok önemli bir girişime imza atıyor. Bünyesine kattığı yeni ortakları ile halka açılıyor" dedi.

"1 milyar 200 milyon liralık halka arz büyüklüğü sağlanacak"

Karadağ, 1 milyar 200 milyon liralık halka arz büyüklüğü sağlanacağını açıklayarak "Yoğun bir hazırlık süreci sonunda elde edilen 1 milyar 200 milyon liralık halka arz büyüklüğü Borsa İstanbul olarak bizim de özlediğimiz bir gelişmeye işaret etmektedir. Özellikle gelişmiş piyasalarda görmeye alıştığımız yüzde 55 gibi yüksek bir halka açıklık oranı bizi ayrıca memnun ediyor. Sermaye piyasamız dolayısıyla ülke ekonomimiz ancak bu iyi örneklerle daha fazla büyüyecek ve gelişecektir. Hali hazırda bire dünya markası haline gelen Mavi halka arzla beraber marka değerini ve kurumsallaşmasını daha ileri noktalara taşımak için önemli bir adım atıyor" şeklinde konuştu.

Bununla birlikte borsada talebi artırmak amacıyla şirketlerin yatırımcılarına farklı ürün ve hediyelere kadar bir çok fırsat sunduğu ortak sadakat programlarınının çok yakında devreye alınacağını açıklayan Karadağ, "Üretilen katma değerin yeni ortaklarla paylaşılması ise sadece şirket ve yatırımcılar için değil ülke ekonomimiz açısında da büyük önem arz etmektedir. Biz de BİST olarak çok daha fazla sayıda şirket ve yatırımcının konumlandığı bir finans merkezi olmak için gayret ediyoruz. Dünya standartlarında bir borsaya dönüşmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halka arzların desteklenmesi bu kapsamında stratejik yol haritamızın en önemli ayağını oluşturuyor. Bu amaç noktasında halka arzları teşvik etmek için kotasyon ücretlerini azalttık, kaldırdık diğer yandan kotta kalma ücretlerinde de yeni bir düzenlemeyle yüzde 70'e varan indirimler gerçekleştirdik. Benzer şekilde önümüzdeki dönemde yıldız pazarda işlem gören kar şartları açısından borsaya gelmeyi erteleyen şirketlerimiz için de kotasyon yönelgesinin değişikliğini sermaye piyasası kurulunun onayına sunduk. Yeni halka arzlara ve hali hazırda halka açık şirketlere talebi güçlendirmek içinde yeni projelerimizle ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Bu kapsamda şirketlerin yatırımcılarına farklı ürün ve hediyelere kadar bir çok fırsat sunduğu ortak sadakat programlarını çok yakında devreye alacağız" dedi.

Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz ise yaptığı konuşmada şunları belirtti: "Çok güçlü bir markamız var. Hepimiz sabah akşam bu markayı şirketten nasıl daha büyük tutarız diye güne başladık. Bunun içini nasıl doldurabilir diye yeni heyecanları yeni fırsatları kovaladık. Genel süre içerisinde topu sürekli ileri atarak şirketimizi büyüttük. Bunu yaparken 3 bin 340'ın üzerindeki çalışanımızla Türkiye'nin istihdam motorlarından bir tanesi olduk. Her sene düzenli yeni istihdam alanları oluşturduk ve işgücüne iş kattık".

Tatlıtuğ salonu coşturdu

Gong töreninin ardından tüm katılımcılar ve Kıvanç Tatlıtuğ fotoğraf çekimi için sahneye çıktı. Tatlıtuğ sahneye doğru yönelirken salonda coşku doruğa çıktı. Toplu fotoğraf çekimi sonrasında tören son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kıvanç Tatlıtuğ Borsa İstanbul Cüneyt Yavuz Karadağ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title