Haberler

Mardin Ek Kan Davası Kurbanı Oldular

İddiaya göre, geçen yıl Mardin'in Savur İlçesi'nde, aralarında husumet bulunan Erkan Ailesi'nin fertleri ile birbiriyle akraba olan Süer ve İpek ailerinin fertleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı.

Kan DAVASI KURBANI OLDULAR

İddiaya göre, geçen yıl Mardin'in Savur İlçesi'nde, aralarında husumet bulunan Erkan Ailesi'nin fertleri ile birbiriyle akraba olan Süer ve İpek ailerinin fertleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı. Silahların da ateşlendiği kavgada Ali Erkan ile Osman Erkan yaşamlarını yitirirken, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Abdulkadir Süer, kardeşi Celal Süer ile yeğenleri Mehmet İpek, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

EVLERİ ATEŞE VERİLDİ, İKİ ÇOCUK ÖLDÜ

Olayın kan davasına dönüşmesi üzerine cezaevine giren Mehmet İpek'in eşi Emine İpek, 7 çocuğunu yanına alarak Diyarbakır'da yaşayan akrabaları Süer Ailesi'nin yanına yerleşti.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde 13 kişiden oluşan iki aile fertlerinin yaşadığı ev 29 Ocak 2013 gecesi ateşe verilip yakıldı. Olayda Emine İpek'in çocukları 5 yaşındaki Ferzande İpek ile 3 yaşındaki Nurhak İpek yaşamlarını yitirdi. Olayda 11 kişi de yaralandı. Vücudunda yanıkları oluşan Emine İpek, bir süre hastanede tedavi gördü.

Diyarbakır Valiliği, kan davası yüzünden evleri ateşe verilen İpek ve Süer ailelerine kentte başka bir ev kiralayıp, gerekli eşyalarını da aldı.

Diyarbakır'da yaşamlarını sürdüren İpek ve Süer ailelerinin fertlerinin bugün Mardin'e cezevinde bulunan Abdulkadir Süer, Celal Süer ile Mehmet İpek'i ziyarete geldikleri öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturmasının sürdürürken, kan davalı Erkan Ailesi'nin fertlerinin, İpek ve Süer ailesinin fertlerini cezaevine ziyarete giderken takip ettikleri üzerinde duruyor.

ı

MARDİN, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet İpek Emine İpek Ali Erkan Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title