Haberler

Manavgat'ta Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İstanbul’da yaşanan terör saldırısı sonucunda şehit olan polis ve vatandaşlar ile Suriye’nin Halep kentinde şehit olan Müslümanlar için Manavgat’ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

İstanbul'da yaşanan terör saldırısı sonucunda şehit olan polis ve vatandaşlar ile Suriye'nin Halep kentinde şehit olan Müslümanlar için Manavgat'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) tarafından Merkez Selime Hatun Camisinde Cuma Namazı sonrası gıyabi cenaze namazı düzenlendi. Cuma namazı sonrası cami avlusunda toplanan vatandaşlar, zulüm altında hayatlarını kaybeden Müslümanlar ile İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için gıyabi cenaze namazında saf tutup dua etti.

"Terörün kaynağı siyonizimdir"

İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan polis ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da acil şifalar dileyen AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, terörün dini, dili, ırkının olmadığını ifade etti. Gayretli, "Bu coğrafyada meydana gelen tüm terör olaylarının rejisörü siyonizmdir. Anlamsız, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Sünni-Şii çatışmalarının tamamı siyonizmin idealine hizmet etmektedir. Bu coğrafyadaki terör hadiselerinde ve çatışmalarda akıtılan kanla beslenen vampir siyonizmdir. Terörü finanse ettiği ayan beyan belli olan emperyalist ülkelerle tavrımızı net bir şekilde belirlemedikçe bu vahim hadiselerin önünü kesmek mümkün olmayacaktır" dedi.

"Dünya coğrafyasında Müslümanlar katlediliyor"

Dünyanın birçok yerinde Müslümanların katledildiğini, özellikle son günlerde Halep'te yaşanan katliamlarda başta çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanların ve Müslümanlarının kanının akıtıldığını dile getiren Gayretli, "Suriye'de 2011 yılının Mart ayında başlayan savaş altıncı yılını doldurmak üzereyken çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Her geçen gün, şehirler biraz daha tanınmaz hale geliyor, insanlar yaşamını yitiriyor, umutlar tükeniyor, acılar büyüyor. Bombaların yağdığı, kurşunların yağdığı, barut kokan, kan kokan, ölüm kokan yerleşim birimlerinde bir şekilde hayatta kalan insanlar açlık ve susuzlukla karşı karşıya geliyor. Savaş her yerde olduğu gibi Suriye'de de acımasız. En can yakanı da parçalanmış minik bedenler. Çocuklar ölüyor ve içimiz gidiyor, canımız yanıyor. Biz Suriye'yi kendi topraklarımızdan ayrı görmüyoruz. Kudüs'ü, Mekke'yi, Medine'yi, Bağdat'ı kendi topraklarımızdan ayrı görmediğimiz gibi. Bizim için Şam, Halep, Humus, Tartus ya da Rakka yabancıların değil kardeşlerimizin yaşadığı şehirlerdir. Bu şehirlerin acısı bizim acımızdır. Bu şehirlerin geleceği bizim geleceğimizdir. Kaldı ki dünyanın neresinde olursa olsun bir masumun ölümü karşısında kayıtsız kalmak kabul edilemez. Bir insan ister Müslüman olsun ister gayrimüslim, yaşam hakkı en kutsal haktır. Elbette Halep'te olup bitenler can yakıyor. Bütün bu işgallerin, savaşların ve çatışma ortamının ardındaki üst akıl İsrail'i bir hançer gibi İslam coğrafyasına saplayan üst akıldır. Irak'ın parçalanması, Suriye'nin parçalanması, Afganistan'dan Yemen'e, Libya'dan Sudan'a İslam beldelerinin tamamındaki kan ve gözyaşı Büyük İsrail Projesi içindir. Müslümanlar birbirleriyle çatışsın ki İsrail kazansın isteniyor. İslam Ülkeleri birbirleriyle çatışsın ki İsrail kazansın isteniyor. Allah, bu coğrafyaya birlik ve beraberlik nasip etsin" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gayretli Manavgat İstanbul Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title