Haberler

Mahkeme, Prenses Dıana ve Dodı El Fayed'in Mektuplarını İnceledi

Londra'da Yürütülen Soruşturmada, Prenses Diana'nın Birlikte Yaptıkları Bir Tatil Sonrasında Dodi El Fayed'e Teşekkür Amaçlı Bir Mektup Yazdığı ve Babasına Ait Kol Düğmelerini de Hediye Ettiği Ortaya Çıktı. Prensesin Fayed'e Mektubunda, "Sevgilim Dodi" Diye Hitap Ettiği Belirtildi.

Londra'da yürütülen soruşturmada, Prenses Diana'nın birlikte yaptıkları bir tatil sonrasında Dodi El Fayed'e teşekkür amaçlı bir mektup yazdığı ve babasına ait kol düğmelerini de hediye ettiği ortaya çıktı. Prensesin Fayed'e mektubunda, "Sevgilim Dodi" diye hitap ettiği belirtildi.

Diana ve Dodi El Fayed, Ağustos 1997'de, şoförleri Henri Paul'le birlikte geçirdikleri bir kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Yüksek Mahkeme, Fayed'in kazadan birkaç saat önce Diana'ya bir nişan yüzüğü hediye ettiğini açıklamıştı.

İkilinin ölümünün soruşturulduğu mahkemede El Fayed'in avukatları, Diana'nın yakınlarının aksi iddialarına rağmen, mektupların ikilinin ciddi bir ilişki içinde olduğunu gösterdiğini savundu. Mektuplardan birinde "sevgilim Dodi"ye 6 günlük bir tatil için teşekkür eden Prenses'in, "Bu mektup, dünyadaki bütün aşk ve milyonlarca kalp vuruşuyla birlikte, bu kadına, bu hazzı tattırdığın için yazıldı" diye yazdığı belirtildi. Diana'nın, bir başka mektubunda da, "Dünyada senden önce tek sevdiğim erkek olan

babama ait kol düğmelerini değerini en iyi sen bileceğin için, sana hediye ediyorum" dediği açıklandı.

Sorgulamada El Fayed'in avukatı tarafından mektupların kanıt olarak gösterilmesine rağmen, Diana'nın yakın arkadaşı Rosa Monckton, prensesin bu ilişkiyi asla kabul etmediğini iddia etti. Diana'nın öldüğünde halen Hasnat Han isimli cerraha aşık olduğunu, ancak basında Dodi'yle birlikte çıkan fotoğrafları nedeniyle tekrar biraraya gelemediklerini savundu.

Öte yandan soruşturmada dinlenen Fayed'in eski kız arkadaşı Kelly Fisher da, 1996 yılında Fayed'le birlikte olduklarını ve Fayed'in kendisine çok sayıda pahalı hediye aldığını açıkladı. Ayrıca Fayed'de bir evlenme teklifi aldığını iddia eden Fisher, bunu kabul etmediğini söyledi.

(AFP-PNR-PNR-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title