Haberler

Mehmet Ali Erbil'in Hastalığı Kaçış Sendromu Nedir?

Güncelleme:

Mehmet Ali Erbil, evinin banyosunda düşerek hastaneye kaldırılmıştı. Travma sonrasında kaçış sendorumu hastalığı nükseden Erbil'in sağlık durumu ciddiyetini korurken kaçış sendromu merak konusu oldu. Peki, kaçış sendromu nedir?

61 yaşındaki ünlü şovmen evinin banyosunda düştükten sonra hastaneye kaldırılmıştı. Erbil'in Doktoru Yeşim Erbil'in Travma sonrası kaçış sendromu hastalığı nüksettiği için tedaviye yanıt verme süresi uzayabilir." açıklaması sonrasında Kaçış sendromu merak konusu oldu. Peki, kaçış sendromu nedir?

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR?

Ülkemizde de son zamanlarda sıklıkla görülmeye başlanan kaçış sendromunun belirli bir tedavisi yoktur. 1960 yılından beri kendini gösteren bu sendrom, Capillary leak syndrome ismi ile tıp biliminde yer almaktadır. Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamıştır. Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır.

Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Psikolojik açıdan da kişiyi buhrana sokan sendromun yol açtığı septik şok reaksiyonun, ne zaman geleceği belli değildir.

KAÇIŞ SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Tansiyon düşmesi, kanın koyulaşması, vücutta şişmeler, ödem oluşumu, halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtileri olan kaçış sendromu tekrarlayan krizlerle meydana geliyor.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ MEHMET ALİ ERBİL'DE RASTLANDI

Çok az görülen bir hastalık olup, dünyada sadece 791 vakaya rastlanmıştır. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide Türkiye'deyse ilk defa Mehmet Ali Erbil'de rastlanmıştır.

KAÇIŞ SENDROMU'NUN TEDAVİSİ NEDİR?

Belirli bir tedavisi olmayan hastalığın krizlerini önlemek için üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Mehmet Ali Erbil Kaçış Sendromu Yeşim Erbil Erbil Magazin Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title