Haberler

Bursa: Zara'dan Muhteşem Konser

45. Uluslararası Bursa Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen konsere 15 kişilik orkestrasıyla çıkan Zara, güçlü saz ekibi ve başarılı performansıyla Bursalılar'a keyifli saatler yaşattı.

45. Uluslararası Bursa Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen konsere 15 kişilik orkestrasıyla çıkan Zara, güçlü saz ekibi ve başarılı performansıyla Bursalılar'a keyifli saatler yaşattı.

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nin başarılı yorumcusu Zara, sahne aldığı Bursa'da, muhteşem sesi ve özgün yorumuyla sanatseverleri mest etti. Yaklaşık 2.5 saat süren konserinde, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran hayranlarına Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nin en seçkin eserlerini seslendiren Zara, unutulmayacak bir geceye imza attı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Eğitim Bölümü mezunu olan sanatçı, konserinde 30'a yakın eseri seslendirirken, her iki müzik dalına olan kabiliyetiyle farkını ortaya koydu ve Bursalılar'dan büyük beğeni topladı. Hiç ara vermeden sonlandırdığı konserinde 4 bin kişilik koro eşliğinde şarkılarını seslendiren Zara, seyircilerin sıcak ilgisinden dolayı memnun oldu.

Bursalılar'ın her zaman sanata ve sanatçıya olan duyarlılığını bildiğini ifade eden Zara, "Ne kadar kaliteli bir topluluk olduğunuzu ve gerçek sanatçılara sahip çıktığınızı bu gece de gösterdiniz" dedi.

Sahnede hasret giderdiği hayranlarına seslenen ve bizi biz yapan değerlere ve kültürümüze sahip çıkmaya çağıran Zara, "İnsan yaratılmışların en üstünüdür ve eşrefi mahlukattır. Bizler bu yüzden üzerimize düşeni yapmalı ve yere düşen bir pirinç tanesine bile gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Bir üzüm tanesinin soframıza gelene kadar geçtiği aşamaları ve verilen emeği unutmamalıyız. Dünyada her 20 dakikada 12 bin çocuk açlıktan ölüyor. Lütfen çöpe attığınız her yemekte bunu bir kez daha düşünün" şeklinde konuştu.

Bu sözlerinin ardından konserinin finalinde bir sürpriz yapan Zara, son albümü "Bülbül-i Şeyda"da yer verdiği, sözleri Yunus Emre'ye ait olan ve "Bülbül Kasidesi" olarak bilinen ilahiyi seslendirdi. Son yıllarda Tasavvuf Müziği'ne olan ilgisiyle bilinen sanatçı, bu alandaki başarısıyla da dikkat çekti. Konserin sonunda Bursalı sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan başarılı sanatçı kulisin yolunu tutarken, orkestrası da 10. Yıl Marşı'yla seyircilere veda etti.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri Akif Koçyiğit, konserin ardından kuliste ziyaret ettiği sanatçıya günün anısına İznik çinileriyle süslü bir tabak hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title