Haberler

Avrupa Yakası'nın Simge Binasıydı... İstenen Fiyat Dudak Uçuklattı!

Güncelleme:

Bir dönemin unutulmaz dizisi Avrupa Yakası'nda kurgusal mekan olarak kullanılan Sütçüoğlu Apartmanı'nın giriş katı kiralığa çıkarıldı. Kiralığa çıkarılan daire için istenen fiyat dudak uçuklattı. İşte detaylar...

Gazeteci Arif Hür, "2004-2009 yılları arasında Avrupa Yakası'nda kurgusal mekan olarak kullanılan Sütçüoğlu Apartmanı'nın giriş katı kiralığa çıkarıldı" ifadelerini kullandı.

İşte Arif Hür'ün dikkat çeken o yazısı:

" Avrupa Yakası, 2004 yılından 2009 yılına kadar Plato Film'in Taksim'deki Plato stüdyolarında çekilmişti. Dizide kurgusal mekan olarak Sütçüoğlu Apartmanı kullanılıyordu.

İstanbul Şişli'de bulunan tarihi konağın giriş katının kiralığa çıkarıldığını öğrendim. Tarihi konakta yer alan bir dairenin kiralığa çıkarılması hiç şüphesiz dizinin hayranlarını heyecanlanırdı.

"İSTENEN KİRA BEDELİ AYLIK 25 BİN TL"

Kurgusal olarak Burhan Altıntop karakterine ait olan 210 metrekare daire için aylık istenen kira bedeli 25 bin tl. Tarihi dairenin yıllık kiralık maliyeti ise tamı tamına 300 bin TL. Dairenin dükkan veya mağaza olma şartıyla kiralanacağını öğrendim.

Anlayacağınız son dönemde hızla artan konut fiyatları, ev ve iş yeri kiralarından Sütçüoğlu Apartmanı'da nasibini almış..."

AVRUPA YAKASI NEREDE ÇEKİLDİ?

Avrupa Yakası, 2004 yılından 2009 yılına kadar Plato Film'in Taksim'deki Plato stüdyolarında çekildi. Hikaye, Şişli ilçesinin Nişantaşı semtinde geçtiğinden, hikayeye bağlı olarak dizi içinde çeşitli kurgusal mekanlar oluşturuldu. Bu mekanlardan "Sütçüoğlu Apartmanı", "Sütçüoğlu Muhallebicisi", "Avrupa Yakası dergi ofisi" tüm sezon boyunca sabit kalırken, diğer kurgusal mekanlardan "Soho, Asparagus" ve "Havyar Restaurant" ise değişti.

AVRUPA YAKASI KONUSU?

atv'nin efsane dizisi Avrupa Yakası'nın senaryosunu, Gülse Birsel yazdı. Sütçüoğlu ailesi ve çevresindekiler ile Aslı'nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli moda derginde çalışanların maceralarının anlatıldığı dizi yayınlandığı dönem büyük ilgi gördü. Maceralar, aşklar ve entrikaların konu edildiği dizinin oyuncu kadrosunda ise Gülse Birsel, Ata Demirer, Gazenfer Özcan, Hümeyra Akbay, Levent Üzümcü ve Engin Günaydın gibi isimler yer almıştır.

Kaynak: Snob Magazin / Magazin

Avrupa Yakası Taksim Şişli Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title