Haberler

Macbeth "İyi Kötüdür, Kötü De İyi"

Güncelleme:

Şehir Tiyatroları, William Shakespeare'in yazdığı, Sabahattin Eyüpoğlu'nun çevirdiği Macbeth adlı oyunu bu hafta seyirciyle buluşturuyor.

Ulviye Karaca'nın yönettiği oyun, 8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 20.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ilk gösterimini yaptı. Seyircinin büyük beğenisini kazanan oyun ayakta alkışlandı.

Oyunun yönetmeni Ulviye Karaca, oyunun sonunda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Çocuklarımız 2 ay boyunca sabrettiler ve bize destek oldular. Macbeth'in sahnelenmesindeki destekçilerimiz çocuklarımızı sahneye davet ediyorum." dedi ve çocuklarla birlikte seyirciyi selamladılar.

Oyunun konusu:

"İyi kötüdür, kötü de iyi" W. Shakespeare. Herkes tarafından iyi bir savaşçı ve iyi bir insan olarak bilinen Macbeth, savaş sonrası yurduna dönerken karşılaştığı cadılardan gelecekte kral olacağını öğrenir. Bu kehanet, Macbeth'in içindeki kötü tutkuları harekete geçirir ve sonunu hazırlar. Kukla ve dramatik oyunculuğun iç içe geçtiği bu uyarlamada Macbeth sürrealist bir yorumla seyirci karşısına çıkıyor.

Müziğini Can Atilla'nın, dramaturgisini Dilek Tekintaş'ın, sahne tasarımını Gamze Kuş-Cihan Aşar'ın, kostüm tasarımını Gamze Kuş'un, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu'nun, kareografisini Özge Midilli'nin, efektlerini Kadir Arlı'nın yaptığı oyunda; Damla Cangül, Direnç Dedeoğlu, Gökçer Genç, Kubilay Penbeklioğlu, Mana Alkoy, Nurdan Kalınağa, Şirin Kılavuz Sevinç ve Tuğrul Arsever rol alıyor.

Oyun; 8-11 Mart 2017 ve 15-18 Mart 2017 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, 30 Mart- 1 Nisan 2017 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhsin Ertuğrul Harbiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title