Haberler

Lübnanlı Çocuklar İstanbul'u Gezdi

Esenler Belediyesinin Davetlisi Olarak İstanbul'a Gelen Lübnanlı Çocuklar, Kentin Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdiler.

Esenler Belediyesinin davetlisi olarak İstanbul'a gelen Lübnanlı çocuklar, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Lübnan'da savaşı yaşayan ve yakınlarını kaybeden 14 çocuk ve refakatçileri Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Meydanı'nı gezerek, savaş ortamından uzak bir gün geçirdiler.

Geziye katılan ve iki kız arkadaşını savaşta kaybeden Zeynep Bavvab, arkadaşlarını kaybetmenin çok üzücü olduğunu anlatarak, ''Benim kardeşim gibiydiler. Onları gördüğüm anda şok oldum. Sanki yaşıyorlarmış gibi geldi bana. Onları kaybettiğimi yıkadıkları zaman anladım. Onlarla beraber ben de ölmek istedim. Sürekli siyah giyiyorum ve çıkarmayacağım'' diye konuştu.

Rehabilitasyon amacıyla 2 gün önce İstanbul'a gelen Lübnanlı çocuklar, Yenibosna İhlas Kolejinde ''İlköğretim Haftası Şenlikleri''ne ve Esenler Meydanı'nda ''Lübnan'da Savaş'' konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılacaklar.

İstanbul Boğazı'nda gemi gezisine de katılacak olan çocuklar, ayrıca Darıca'daki hayvanat bahçesinde de bir gün geçirecekler.

Konuk çocuklar ve refakatçileri pazar günü ülkelerine dönecekler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title