Haberler

Lise öğrencileri, pandemi döneminde de temizlik malzemesi üretiyor

Güncelleme:

Mardin'de Fehim Adak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oluşturulan Kimya Teknolojisi Üretim Atölyesinde 7 ayda 137 bin litre temizlik malzemesinin üretimi gerçekleştirildi.

Mardin'de Fehim Adak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oluşturulan Kimya Teknolojisi Üretim Atölyesinde 7 ayda 137 bin litre temizlik malzemesinin üretimi gerçekleştirildi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki lisede mayıs ayından itibaren üretimine başlanan atölyede, sıvı sabun, yüzey temizleyici, el ve yüzey dezenfektanı ile çamaşır suyu üretiliyor.

Günlük 3 ton kapasiteyle üretim yapan atölye, mayıs ayından bu yana il genelindeki okul ve kamu kurumlarının temizlik malzemeleri ihtiyacını karşılıyor.

14 öğrenci ve 4 öğretmenini görev aldığı atölyede, 7 ayda 137 bin tonluk üretim yapıldı.

Okul müdürü Ömer Çomaktekin, AA muhabirine, okullarının 2016 yılında 3 bölümle eğitime açıldığını, bu sene tekstil bölümünü de dahil ettiklerini söyledi.

Kimya bölümünde nisan ayında Bakanlığın gönderdiği ödenekle atölye kurarak temizlik malzemeleri üretmeye başladıklarını aktaran Çomaktekin, "Mayıs ayısından bu yana ilin tamamında okullara dağıtılmak üzere el dezenfektanı, sıvı sabun, yüzey temizleyici ve çamaşır suyu gibi temizlik maddelerini üretti. Şu ana kadar yaklaşık 1 milyon liralık üretim yaptık." dedi.

Öğrenciler hem okuyor hem kazanıyor

Atölyede, 14 öğrenci ve 4 öğretmenin görevlendirildiğini, öğrencilere günlük ücret ödendiğini kaydeden Çomaktekin, öğrencilerin bu dönemde ailelerine katkı da sağladığını bildirdi.

"Döner sermayeden öğrencilere günlük 120 ile 160 lira arasında bir ücret veriliyor. Boş gün ve saatlerinde gelip üretime katkıda bulunuyorlar. Gelecek yıl da maske üretmeye başlayacağız. Ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak ve öğrencilerimizin başarısını artırmak istiyoruz." diyen Çomaktekin, aynı zamanda Çocuk Esirgeme Kurumu gibi çeşitli kurumlara da ödeneklerden katkı sağlandığını aktardı.

"Günde 3 tona kadar üretim yapabiliyoruz"

Kimya öğretmeni Yasemin Güçlü de öncelikle yüzey temizleyiciyle başladıklarını, şu an 5 temizlik malzemesi ürettiklerini ifade etti.

Atölyede birer tonluk 3 tankın bulunduğunu, günlük 3 ton üretim yapılabildiklerini kaydeden Güçlü, atölyenin üretimin yanında öğrencilerin derslerine de önemli katkı sağladığını vurguladı.

Güçlü, şöyle devam etti:

"Öğrenciler buradan üretime dair bir ücret alıyorlar. Bu da ekonomilerine katkı sağlıyor. Çalışırken maddelerin kullanım alanlarını uygulamalı öğreniyordur. Bu yüzden burası öğrenciler için uygulamalı bir laboratuvar. Aynı zamanda ilerde çalışmak isterlerse bu noktada onlara birer deneyim kazandırıyor."

Öğrencilerden Servet Aydın ise öğretmen ve arkadaşlarıyla üretim yapmaktan mutluluk duyduğunu anlattı.

Atölyede çok şey öğrendiğini ifade eden Aydın, "İlerde kimya bölümüyle devam etmek istiyorum. Kimya mühendisi veya kimya öğretmeni olmak isterim." dedi.

Berfin Kurtay da pandemi sürecinde bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Üretime katkı sağladıklarını anlatan Kurtay, "Bölümümüzle ilgil

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Lisesi Fehim Adak Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title