Haberler

Kurtuluş Köyü, Susuzluktan Kurtulamadı

Rize'de İl Özel İdaresi tarafından 5 köy için hazırlanan ortak içme suyu projesi kapsamında 4 köy suya kavuşurken, 300 nüfuslu Kurtuluş Köyü'ne su gelmedi.

Rize'de İl Özel İdaresi tarafından 5 köy için hazırlanan ortak içme suyu projesi kapsamında 4 köy suya kavuşurken, 300 nüfuslu Kurtuluş Köyü'ne su gelmedi. Dağıtım hattındaki hata nedeniyle su gelmediği iddia edilen köye tankerlerle su taşınıyor, cami hoparlöründen suyun idareli kullanılması anonsları yapılıyor.

Rize İl Genel Meclisi tarafından 'Su yılı' ilan edilen 2012 yılında, su sorunu yaşayan Kurtuluş, Aktaş, Taşpınar, Taşlık ve Yenidoğan köyleri için proje hazırlandı. İl Özel İdaresi tarafından geçen yıl başlatılan proje kapsamında su kaynağına yeni depo inşa edildi, köylere 30 kilometre boyunca boru hattı döşendi. Ancak 3 ay önce tamamlanan proje ile 4 köy suya kavuşurken, Kurtuluş Köyü'ne su gelmedi. İddiaya göre sorun dağıtım hattının hatalı yapılmasıdan kaynaklandı.

CAMİDEN "SUYU İDARELİ KULLANIN" ANONSU

Köylerine yapılan yeni su şebekesi ile kesintisiz suya kavuşmayı hedefleyen köylüler eski su kaynaklarının da kuruması sonrasında 3 aydır susuz kaldı. 300 nüfuslu Kurtuluş Köyü'ne Rize İl Özel İdaresi ve Rize Belediyesi tarafından tankerlerle su taşınıyor. Haftanın belirli günleri tankerin su getirdiği köyde cami hoparlöründen, 'Uzun bir süre su gelmeyeceği için suyumuzu idareli kullanalım" anonsu yapılıyor.

"DEVLETİN PARALARI TOPRAK ALTINA MI GÖMÜLDÜ?"

Köye 3 ay önce yapılan içme suyu hattından bir kez su geldiğini, ardından da suyun kesildiğini belirten köy sakinlerinden Ali Yavaş, " Ne gariptir ki diğer köylerde su akarken bizim suyumuz kesiliyor. Devlet buraya para harcadı, ama biz suyu göremedik. Mühendisler kağıt üzerinde bir proje yaptı ama uygulamada ortada su yok" dedi. Şennur Meral ise, evlerde su kesikliği nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını anlattı, çok mağdur olduklarını söyledi. Nevin Yavaş da, " Büyük paralar ödenerek yapılan su şebekesi niye çalışmıyor? Hata mı var? Devletin paralarını toprak altına mı gömüldü? Bu projeleri takip eden birileri yok mu?" diye sordu.

4 KÖYÜN VANASI KAPANINCA SU GELİYOR

Köy sakinlerinden Mustafa Koç da, "3 aydır 'arıza var, gidereceğiz' diyorlar ama sonuç yok. 5 köye ortak su projesi yapıldı. 4 köye bir koldan su gidiyor, bizim köye ayrı bir koldan. 4 köye giden borunun vanası kapandı mı bize su geliyor, açıldı mı su kesiliyor" diyerek tepkisini dile getirdi. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Yavaş Yenidoğan Taşpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title