Haberler

Komşular Sergi Etkinlikleri

Güncelleme:

Komşular sergisi, 5 Nisan 2014 Cumartesi saat 16.00'da Bir Metrekare'de İstanbul Modern'de

Komşular - Türkiye ve Çevresinden Güncel Anlatılar sergisine paralel etkinlikler kapsamında Türkiye ve çevresinden yolculuk hakkında ortaya konan en önemli eserlerden biri olan Evliya Çelebi'nin "Seyahatname"si, yorumlayan Devlet Opera ve Balesi'ne bağlı Modern Dans Topluluğu İstanbul, sergi mekanına özel uyarladığı bölümleri 3 Nisan 2014 Perşembe saat 17.00 ve 19.00'da Bir Metrekare ve İstanbul Modern Süreli Sergiler Salonu'nda sunacak. Komşular sergisi sanatçılarından Arnavutluk kökenli Adrian Paci, 5 Nisan 2014 Cumartesi saat 16.00'da Bir Metrekare'de İstanbul Modern'de sergilenen Piktori adlı yapıtı ve Galeri Manâ'da Cristiana Perella küratörlüğünde açılan sergideki çalışmaları başta olmak üzere kendi sanat pratiği hakkında bilgi verecek.

MDT İstanbul, Beyhan Murphy'nin en tanınmış eseri Seyahatname'nin yeni sürümü olan Seyahatname 2 performansının özel bölümleriyle Komşular sergisinde. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinden Acayip Şeyler, Cambazlar, İnci Dalgıcı, İstanbul'un Tılsımlı Sütunları,Leylekler gibi bölümler Elif Şafak'ın yaşam ve kimlik sorgulayıcı pasajları ile buluşuyor. Hayatın müşterek süregelen içsel bir yolculuk olduğu olgusundan yola çıkan Seyahatname 2'de Mor ve Ötesi'nden Burak Güven'in alternatif rock tadında müzikleri, yer yer Türk motifleri ile kaynaşıyor. Bu çağdaş prodüksiyonda göçebelik olgusu, Evliya Çelebi'nin macera ve tılsımla dolu seyahatleri ile eş zamanlı olarak sergileniyor. Seyahatname 2 şimdiye kadar Hollanda, Tayland, Slovenya ve İspanya gibi ülkelerde de sergilendi.

Komşular sergisi sanatçılarından Arnavut kökenli Adrian Paci ile ünlü İtalyan küratör ve yazar Cristiana Perella söyleşiyor. Sanatçı, İstanbul Modern'de sergilenen "Piktori" adlı yapıtı ve Galeri Manâ'da Cristiana Perella küratörlüğünde düzenlenen Bizi Yunanlardan ve Romalılardan Kim Kurtaracak? başlıklı grup sergisindeki çalışmaları başta olmak üzere kendi sanat pratiği hakkında bilgi veriyor. Çalışmalarında Balkanlardaki gelenek ve âdetlere atıfta bulunan Paci, bölgedeki toplumsal ve siyasi sorunların yarattığı göç, yeniden başlama ve benzeri değişimlere değinen yapıtlarıyla tanınıyor. Galeri Manâ işbirliğiyle düzenlenen söyleşi, İstanbul Modern süreli sergiler salonunda, sergi için özel olarak kurulan Bir Metrekare sahnesinde gerçekleşiyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Evliya Çelebi İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title