Haberler

Kırıkkale'de Neşet Ertaş'ı Anma Konseri

Güncelleme:

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu, geçen yıl yaşamını yitiren ünlü halk ozanı Neşet Ertaş için anma konseri düzenledi.

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu tarafından geçen yıl yaşamını yitiren ünlü halk ozanı Neşet Ertaş için anma konseri düzenlendi. Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, protokol üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ustalar Topluluğu, halk ozanı Neşet Ertaş'ın sevilen türkü ve bozlaklarından 'Mühür Gözlüm', 'Gönül Dağı', 'Dağlar Dağladı Beni', 'Neredesin Sen', 'Ah Yalan Dünya, 'Karadır Bahtım', 'Yazımı kışa çevirdin', 'İki büyük nimetim var', 'Dane dane benleri var' ve 'Yandı Bağrım' dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Vali Kolat, Neşet Ertaş Türkmen geleneğinin, Anadolu'nun en önemli kültürel boyutunun bir temsilcisi olduğunu belirtti. Kolat, "Ünlü halk ozanlarımızdan Neşet Ertaş dünyanın faniliğini ve geçiciliğini en güzel şiirlerle haykıran bir gönül üstadımızdır" dedi. - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kadri Kartal Neşet Ertaş Ali Kolat Kırıkkale Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title