Haberler

9. Alanya Belgesel Film Festivali

Alanya Sinema Kültür ve Tanıtım Derneği'nin ( Sinematek ) düzenlediği Belgesel Film Festivali için geri sayım başladı.

Bu sene 9. yaşını kutlayacak olan Festival Alanya Ticaret Odası, Alanya Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği'nin işbirliği ile 10- 15 Mayıs Tarihleri arasında Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Festival'de yerli ve yabancı olmak üzere toplam 42 film sinemaseverlerle buluşacak… Bu yıl geçmiş senelerden farklı olarak festival kapsamında 14 Mayıs Cuma günü " Bir Kültür, Bir Ülke " başlığı altında KÜBA Belgesellerine ayrılıyor. Bu Belgeseller arasında ülkemizde Buena Vista Social Club üyesi olarak verdiği Konserlerle tanınan Küba'lı şarkıcı Omara Portuondo'nun hayatını anlatan "Omara" Belgeseli, 12 Ocak 2010 günü 7.0 büyüklüğündeki depremle harabeye dönen Haiti'nin başkenti Port au Prince'in deprem öncesinde içinde bulunduğu kaotik durumu anlatan "Benim Port au Prince'im" , Yönetmen Gloria Argüelles'in Küba Sineması'nın köşe taşlarına saygı niteliğinde çekmiş olduğu "Siyah-Beyaz Tarih" adlı filmlerde bulunmakta.

9. Belgesel Film Festivali'nde de önce ki yıllarda olduğu gibi film Yönetmenlerinden bazıları Festival süresince izleyicilerle birlikte olup, sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacaklar. Bu seneki etkinliğe katılacak olan Yönetmenler; Kır Çiçeklerinin Öğretmeni filminin yönetmeni Sezgin TÜRK, Kalemi Kırmasaydık filminin yönetmeni Yasin Ali TÜRKERİ, Kara Altından Altın Mikrofona filminin yönetmeni Metin AVDAÇ, Kağıthane filminin yönetmenlerinden Belgin CENGİZ ve Bingöl ELMAS…

Film Gösterimleri Alanya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda 10 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00 den itibaren ücretsiz ve Türkçe alt yazılı olarak gerçekleştirilecektir.

9.Alanya Belgesel Film Festivali 15 Mayıs tarihinde sona erecektir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title