Haberler

Koyulhisar Eğriçimen Yaylasında Karın Üzerinde Kış Şenliği

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan çam ormanlarıyla kaplı Eğriçimen Yaylası'nda bir metre karın üzerinde kış şenliği düzenlendi.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan çam ormanlarıyla kaplı Eğriçimen Yaylası'nda bir metre karın üzerinde kış şenliği düzenlendi.

Koyulhisar Belediyesi ve Koyulhisar Dernekler Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen şenliğe İstanbul'da ve Ankara'da yaşayan yaklaşık gurbetçi vatandaşlar ile ilçe sakinleri katıldı.

Sabah saatlerinde İstanbul Sancaktepe ve Ataşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği beş otobüs ile ilçeye gelen vatandaşlar davul, zurna eşliğinde ilçe kaymakamı Şenol Turan, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, Belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ve ilçe halkı tarafından karşılandı.

İlçe belediye sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında kısa bir konuşma yapan Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, "Koyulhisarlı hemşerilerimiz hepiniz evinize hoş geldiniz sizlere misafir muamelesi yapmak istemiyoruz çünkü kendi evinize geldiniz. Ümit ediyorum ki burada kalacağınız iki gün boyunca güzel hoş vakit geçireceksiniz ve o izlenimlerinizi gurbette bulunan vatandaşlarımızla paylaşacaksınız. Geçen yıl iki otobüs geldiniz bu yıl bu sayı beşe çıkmış esasında bu projenin de amacına ulaşmaya başladığını görmekteyiz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu sayı git gide artar bu duygu ve düşüncelerle bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Eğriçimen Yaylası'na giden gurbetçiler burada yaya olarak yayla evlerini gezerken bir taraftan da nostalji yaparak kızak kayıp kartopu oynadı. Birçok vatandaş ise davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Şenliğe katılan vatandaşlara iki ton odun yakılarak kar üzerinde kurulan 10 metre uzunluğunda mangallarda pişirilen yaklaşık yedi yüz elli kilo et'ten oluşan yiyeceklerden ikram edildi.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen programın ikincisinin gerçekleştiğini belirterek,

"İnşallah bu tür programların devam etmesini diliyoruz. İstanbul'dan geziye katılan vatandaşlarımızın gayet memnun kaldıklarını gördük. Eğriçimen Yaylamızda kış turizmini canlandırmak istiyoruz. Geçen yılki şenliğe iki otobüs gelmişlerdi bu sene bu katılım daha da arttı 5 otobüs geldiler. Artık bu şenlik geleneksel hala geldi. Yıldan yıla katılımcıların artacağını ümit ediyorum çünkü buraya gelen gurbetçilerimiz burada iki gün dahi gününü geçirse gittiği yerde buraları anlatıyor ve diğer gurbetçi vatandaşlarımız ve Koyulhisar dosttu vatandaşlarımız buralara akın ediyor. Gerçekten gurbetçi vatandaşlarımız buraları unutmamışlar. Buralara gelerek ilçemizin gerek ekonomisine gerekse canlanmasına vesile oluyor. Önümüzdeki yıllarda bu programımıza katılım artarak devam edecek ve belki de geleneksel hale gelecek. Ben şahsım ve ilçem adına bu organizasyonda emeği geçen herkese ve bin kilometrelik yolu iki gün dahi olsa gelen gurbetçi vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz burada onları ağırlamaktan şeref duyuyoruz onur duyuyoruz" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Koyulhisar İlhan Eren İstanbul Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title