Haberler

Fındık üreticisi, saç kılıyla tarlasını domuzlardan 3 yıldır koruyor

Güncelleme:

Zonguldak'ta bir köylü, berberden topladığı saç kıllarını ağaçlara asarak fındık tarlasını domuzlardan 3 yıldır koruyor.

Zonguldak Alaplı İlçesi Sabırlı Köyünde Fındık Üreticisi olan Ünver Bozkurt, Fındık Tarlasını Domuzlardan korumak için ilginç bir yöntem keşfetti. Bozkurt, Fındık tarlasına domuzlar girmesin diye tarlasının etrafını berberlerden topladığı saç kıllarını fındık aralarına dökerek koruyor.
Alaplı İlçesi Sabırlı Köyünde Fındık Üreticiliği yapan Bozkurt, Fındık Tarlasını yabani domuzlardan korumak için berberlerden topladığı saçları tarlasında bulunan fındık ağaçların dalların arasına koyarak, domuzların tarlaya girmesini engelliyor.

Fındık üreticisi, saç kılıyla tarlasını domuzlardan 3 yıldır koruyor

Üretici Ünver Bozkurt, Temmuz aylarında fındığın tam olgunlaşma aşamasında olurken, domuzların tarlalara girerek talan ettiğini, böylece çiftçiye çok zarar verdiğini söyledi. Bu duruma karşı kendince bir taktik geliştiren Ünver Bozkurt, Üç sene önce geliştirdiği saç kıllarını kullandığı andan itibaren tarlasını yabani domuzlar girmediğini ileri sürdü.

Fındık üreticisi, saç kılıyla tarlasını domuzlardan 3 yıldır koruyor

"BU UYGULAMAYI YAKLAŞIK 3 YILDIR YAPIYORUM"

Çiftçilerin bu yöntemle uyguladıkları saç kıllarını ağaçlarına asarak, mahsulleri yiyen domuz sürülerine karşı mücadele başlattıklarını kaydeden Ünver Bozkurt, "Yabani hayvanlar genellikle insanlardan kaçar, korkarlar. Hatta görmediği halde kokusunu dahi duysa kaçarlar. İnsan saçları da koku verdiği için ben bu yönteme başvurdum ve hakikaten başarılı oldum. Kurtulmuş olduk. Berberlerden topladığım insan saçlarını tarlamın çevresine etrafına döktüm. Daha sonra beklemeye başladım, bu yöntemle başarılı oldum. Uyguladığım bu yöntemle saçların üzerinde insan kokusu olduğu için domuzlar fındık tarlamıza zarar vermiyor. Bu uygulamayı yaklaşık üç yıldır yapıyorum . Bu yöntemle kesinlikle herhangi bir zarar görmeden Fındığımı hasat sonunda fire vermeden topluyorum. diğer çiftçilere de böyle yapmalarını tavsiye ederim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Alaplı Haberler

500

Yorumlar (16)

SSK EMEKLİSİ:

TEBRİK EDİYORUZ:_ İLİM ÇİNDE DAHİ OLSA GİDİP ALINIZ HADİSİ ŞERİF

24
4
yanıtYanıtla
hakan:

he, araplar öncelikli olarak bunu çok uygulamışlardır, Peygamberin vefatının hemen ardından İslamı dejenere etmiş değişmez Kuranın anlamınıda hadis sünnet hacı hoca uydurmalarıyla anlamk olarak bozmuş İSlamı yoketmişlerdir, ç, nden ancak telefon alırız, cahiller. . . . .

yanıt4
yanıt12
İğrenç:

Başka yolmu kalmadı

6
11
yanıtYanıtla
DHALSIMM:

Kalmadı abüüü, paran varsa bayıl 1000 TL elektirikli ip çek bahçene, . . .

yanıt7
yanıt2
KARA:

BU DURUM SAĞLIK AÇISINDAN UYGUNMUDUR

12
5
yanıtYanıtla
01:

eger degilse seninde kafanda vücudunda ne kadar kil varsa agdalatip kaybetmen lazim yoksa sende sakincalisin. . . .

yanıt2
yanıt0
uygundur:

saç dediğimiz olay nihayetinde keratin. . . yumurta kabugu da ufala ağacın dibine gübre olur. . .

yanıt5
yanıt0
Saç saça:

Az kaşıntı yapar. Sonra geçer. Alışırsın.

yanıt0
yanıt2
DARTH_V12:

İNSAN KOKUSUNDAN GELMİYOR OLABİLİR HAYVANLAR DENEMEK GEREK

15
1
yanıtYanıtla
SARI NURİ:

daha önce çorumlu bi berber de yapmıştı bunu

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title