Haberler

Kosova'da Yeni Hükümetin Kurulması

Türkiye, yeni hükümetin kurulmasından memnun.

Dışişleri Bakanlığı, Kosova'da yeni hükümetin kurulması ve güvenoyu almasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kosova'da 8 Haziran 2014 tarihinde yapılan genel seçimlerden birinci ve ikinci parti olarak çıkan, sırasıyla Kosova Demokratik Partisi (PDK) ile Kosova Demokratik Ligi'nin (LDK) anlaşmaya varmaları neticesinde, 8 Aralık 2014 tarihinde yapılan Meclis oturumunda Meclis Başkanının seçilmesini ve yeni hükümetin kurularak, 9 Aralık 2014 tarihinde güvenoyu almasını memnuniyetle karşılıyoruz. Yeni hükümete başarılar diliyoruz" ifadesine yer verildi.

Kosova'da kurulan yeni hükümetin, bir taraftan ?Kosova halkının refah ve esenliğine yönelik projeleri hayata geçirirken, diğer taraftan bölgesel normalleşme çabalarına katkı sağlamaya devam edeceğine inanıldığına vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda, özellikle Priştine-Belgrad Diyalog sürecine ve bölgedeki sorunların diyalog yoluyla çözümlenmesi doğrultusunda yürütülecek diğer çalışmaların sürdürülmesine önem atfediyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title