Haberler

Kocaeli Engelli Gençler Bahriyeli Olmanın Mutluluğunu Yaşadılar

Engelli gençler bahriyeli olmanın mutluluğunu yaşadılar

Donanma Komutanlığı'nda 62 engelli genç bir günlüğüne de olsa bahriyeli olmanın, bayrak üstüne ellerini koyup yemin etmenin mutluluğunu yaşadı.

Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üssü'nde 62 engelli genç, Oramiral Güven Erkaya Spor Salonu'nda yemin ederek asker oldu. Bahriyeli olan engelli gençler büyük mutluluk yaşarken, aileleri de çocuklarının asker olmasının gururunu yaşadı. 22 yaşındaki Enes Koçikli, Derince'de bulunan evinden hasta nakil ambulansı ile alınarak sedye ile törenin yapıldığı salona getirilerek, yemin törenine katıldı.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Mehmet Baybars Küçükatay yaptığı konuşmada, Sizler de askerlik görevinizi silah, bayrak ve namusunuz üzerine yemin ederek yerine getirecek, gerektiğinde vatanınız için canınızı seve seve feda edeceğinize söz vereceksiniz. Tarih boyunca vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna vermiş olduğu binlerce şehit ve gazi ile bağımsızlığın timsali olmuş, hatta bu özelliği sayesinde bağımsızlık mücadelesi veren milletlerin sembolü haline gelmiş yüce Türk milleti, şanlı ordusu sayesinde adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. İşte sizler de edeceğiniz yeminle bu ordunun birer neferi olacaksınız. Askerlik vazifesi en kutsal görevdir. Bu görevi yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömrü boyunca taşır. Biz askerlerin hayata bakışını simgeleyen bir söz vardır Her Türk asker doğar. Sizler de edeceğiniz yeminle zaten asker doğmuş bir kişi olarak kutsal vatan vazifenizi yerine getirmiş olacaksınız. İnanıyoruz ki yarın size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her Türk genci gibi canınızı seve seve, bu vatan uğruna feda etmekten çekinmeyeceksiniz dedi. 62 engelli genç yemin ettikten sonra gün içerisinde müzeyi gezip, askerlik hakkında bilgi alarak vatani görevlerini tamamlamış oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güven Erkaya Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title