Haberler

KKTC'deki Rüşvet İddiaları

DP UG Genel Başkanı Denktaş: "Ejder Aslanbaba’nın kendisine rüşvet verdiğim iddiasını mahkemede kanıtlaması gerekiyor. Kanıtlayamaması halinde ise ülke dışına da çıkamayacak ve ülkede kaçacak yer araması gerekecek"

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, partisinden istifa eden Milletvekili Ejder Aslanbaba'nın rüşvet  iddialarının bu andan itibaren mahkemenin konusu olduğunu bildirdi.

Denktaş, Sibel Siber başbakanlığındaki hükümetin güven oylamasından sonra yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Hasan Bozer'den Meclis tutanaklarının derhal çıkarılmasını ve kendisinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini söyledi.

Aslanbaba'nın, kendisine rüşvet verdiği iddiası olduğunu hatırlatan Denktaş, iddianın mahkemede kanıtlanması gerektiğini, bu nedenle dokunulmazlığının muhtemelen perşembe günü kaldırılacağını dile getirdi.

"Bir seçim öncesi halkın önüne Aslanbaba'yı ben koydum" diyen Denktaş, "Nasıl bir insan olduğunu anlayınca da arkadaşların tüm ısrarlı istemine karşın adaylığına karşı çıktım. Bu oyunu tezgahlamak için ne istediğini, ne aldığını bilmek isterim" ifadesini kullandı.

denktaş, Aslanbaba'ya dava açacağını kaydederek, "Ejder Aslanbaba'nın kendisine rüşvet verdiğim iddiasını mahkemede kanıtlaması gerekiyor. Kanıtlayamaması halinde ise ülke dışına da çıkamayacak ve ülkede kaçacak yer araması gerekecek" dedi. - Lefkoşa

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Hasan Bozer Sibel Siber Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title