Haberler

KKTC'de alkollü turisti darp eden polis, meslekten ihraç edildi

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde polis karakolunda, alkollü bir turisti yerde sürükleyerek tekmeleyen polis memuru Gürşah Üregül, meslekten ihraç edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Ercan Havalimanı polis karakolunda, alkollü bir turisti yerde sürükleyerek tekmeleyen polis memuru Gürşah Üregül, meslekten ihraç edildi. Polisin dayak görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası kamuoyunda büyük tepki oluşmuştu.

TURİST FECİ ŞEKİLDE DAYAK YEMİŞTİ

KKTC'de tepkilere neden olan olay 31 Temmuz'da gündeme gelmişti. KKTC medyasının gündeme taşıdığı olay Ercan Havalimanı'nda yaşanmıştı. Alkollü olduğu belirtilen B.T ile görevli polis memuru Gürşah Üregül tartışmış; tartışma uzayınca, Üregül, turisti bölgedeki karakola götürmüştü. Polis memuru, sürükleyerek karakolun içerisine soktuğu B.T'yı yerde de tekmelemiş; diğer polislerin araya girmesi sonucu olay yerine sağlık ekipleri çağırılmıştı.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA İNFİAL YARATMIŞTI

Görüntülerin yayınlanması sonrası kamuoyunda büyük tepki oluşmuştu. Polis Genel Müdürlüğü, olayı gerçekleştiren polis memuru hakkında soruşturma başlatmış; Genel müdürlük görüntüleri sızdıranlar hakkında da araştırma başlatmıştı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 'Böyle bir zihniyetin polisimizde yeri olmamalı' açıklaması yapmıştı.

"ÇENESİNDE KESİKLER OLUŞTU"

Mahkemeye bilgi veren polis Müfettişi Muavini Durmuş Aydın, 13 Haziran 2019 tarihinde Ercan Güvenlik Amirliği'nde ülkeden çıkış yapmak isteyen B.T., X-Ray cihazından geçerken sarhoşluk ve rahatsızlık yaptığı gerekçesiyle polis memuru Gürşah Üregül tarafından yaralandı. Üregül, B.T.'ye elleriyle vurdu, yere düşmesine neden oldu. Bu sırada B.T.'nin başında ve çenesinde kesikler oluştu dedi. Üregül hakkında 'yaralama', ciddi darp' ve 'darp' suçlarından dava açıldığını anlatan Aydın, polis memurunun, polis örgütünden uzaklaştırıldığını, etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını belirtti. Yargıç Gülay Süleymanoğlu da, Gürşah Üregül'ün yurtdışına çıkışının yasaklanması, iki haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması ve 50 bin TL'lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

DHA Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (34)

Parisli:

Arkadasim polisin gorevi adam dovmek degildir.hele de sarhoş birini..vatandasa hizmet etmektir..

22
2
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Haklısın parisli ancak sarhoşlarla uğraşmakta kolay olmasa gerek. Allah askere polise güvenliğe sabır versin uğraşan bilir

yanıt7
yanıt11
iyi olmus polis artik amelelik yaparsin:

artik amelelik yaparsin devlet kostumunu giyip Java atan mafya

19
5
yanıtYanıtla
fevzi:

alköllü adamı dövdün ya erkeksin, gel de bana dal müsvette

17
5
yanıtYanıtla
erkek:

sen alkollü olmasan ne yazar seni şamar oğlanı ederler kendi kendini dövdü derler yediğin dayakla kalırsın boş yapma :D

yanıt4
yanıt1
şamarcı:

oğlum bak git. . .

yanıt3
yanıt2
10,5:

Sadece alkollü olduğu için adam dövülmez. Ne yaptığı ne söylediği belli değil. Boş boş konuşma.

yanıt7
yanıt3
Memleketim:

Biz neysek yavru vatan aynisi.

18
2
yanıtYanıtla
ADMAN:

Meslegin zor geliyorsa yapmayacaksin, saga sola dalasmayacaksin.

16
2
yanıtYanıtla
Ogün:

Önüne geleni Polis yaparsaniz , böyle olur .

12
4
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title