Haberler

Kız Çocukları İçin "Stem Kampları Projesi"

İlköğretim 6. sınıf kız öğenciler için küresel eğitim, bilim ve kültür alışverişi konularında farkındalık sağlamak amacıyla başlatılan "Prof. Aziz Sancar Girls In STEM (GIS) Projesi"nin Mersin etabı, düzenlenen panelle başladı.

İlköğretim 6. sınıf kız öğenciler için küresel eğitim, bilim ve kültür alışverişi konularında farkındalık sağlamak amacıyla başlatılan "Prof. Aziz Sancar Girls In STEM (GIS) Projesi"nin Mersin etabı, düzenlenen panelle başladı.

Mersin Üniversite'sinde (MEÜ) Uğur Oral konferans salonunda gerçekleştirilen panele, proje yöneticisi Gökhan Çoşkun, TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Ali Yücelen, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sinan Özgelen ve Yrd. Doç. Dr. Nazik Göktaş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (MTSO) Yasemin Taş ve öğretmen İlknur Kavacık, katıldı.

Coşkun, panelde yaptığı konuşmada, "Kız Çocukları için STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Kampları" adıyla 7 ilden 700 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek projede, kız çocuklarının fen ve matematiksel yeteneklerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Projedeki asıl amacın 6. sınıfa giden kız çocuklarının küresel eğitim, bilim, mühendislik ve matematik eğitimlerinde farkındalık yaratmak ve öğrencilerde merak duygusunu geliştirmek olduğunu vurgulayan Coşkun, "Kız çocuklarını erken yaşta bilim ve teknoloji alanlarıyla tanıştırma amacı da taşıyor. Öğrencilere uluslararası eğitim sistemine uygun bir alt yapı oluşturmayı amaçlıyoruz." dedi.

Türkiye'de STEM eğitiminin tanıtılması ve alt yapının kurulması için çalışmalar yaptıklarını aktaran Coşkun, "Uluslararası alanda edindiğimiz birikimleri ve imkanları ülkemizin çocuklarıyla paylaşabilmek ve Türkiye'de STEM eğitiminin oluşturulması ve farkındalık oluşturmak için bir altyapıda kurgulamak istedik. Kendi imkanlarımız ve çevremiz içinde STEM'in Türkiye'de tanınması için çeşitli çalışmalar yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçen hafta açıkladığı karar neticesinde Türkiye'de STEM eğitimi artık resmi olarak okulların müfredatlarında temel hale geldi." ifadelerini kullandı.

Coşkun, projede yurt dışında başarılı olmuş bilim insanların rol model olarak alındığını ve bu çerçevede çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti.

Nobel Ödülü alan Aziz Sancar'ın projedeki önemini vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti:

"Projeye Aziz Sancar adını verdik. Onun ortaya koyduğu fikirler, çalışmalar ışığında genç nesile miras olabilecek bir eğitim projesi haline getirdik. Aziz Sancar isminin biz de önemli olan bir noktası var. Aziz Sancar'ın bilim dalında Nobel Ödülü'nü alan ilk Türk olmasının ötesinde bu coğrafyadan yaklaşık 500 yıla yakın zamandır çıkmayan bilimsel alt yapının çıkmış olması sebebiyle tarihsel bir kırılma noktası yönünde önem taşıyor. Dolayısıyla Nobel almadan önce çok önemli bilim çalışmaları yanı sıra Nobel ile birlikte taçlandırdığı bu başarı sadece ülkemizin değil, bütündeki coğrafyanın bizce bilim tarihi açısından bir kırılma noktası. Gurur yaşatabileceğimize inandığımız en önemli unsur Aziz Sancar'ın yaptıklarını çocuklara aktarabilmek, merak ve moral kat sayısıyla birlikte rol model oluşturmak. Bu yüzden projeye 'Aziz Sancar Kız Çocukları için STEM Programı' adını verdik."

TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen de bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi pozitif bilimlerin güzel sanatlarla birlikte başarıya ulaşabileceğini belirtti.

Kız çocuklarının ileride bilim insanı olmasının kendisini heyecanlandırdığını aktaran Yücelen, "Okulların girişine, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' yazar. Büyük önderimizin, aslında bizim için rol model dediğimizde ilk akla gelenin çok güzel bir sözüdür bu. İçine sevgi katılmayan şey başarıya ulaşamaz. Bir şey amaç gütmezse başarıya ulaşılmaz." diye konuştu.

STEM Kampı'nın 2. gününde ise Mersin Üniversitesi'nde 6. sınıf kız öğrencilerine yönelik STEM etkinliği gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Ali Yücelen Türkiye Girls Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title