Haberler

Kitapseverler Bursa'da Buluşacak

Güncelleme:

Bursa'da bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek Kitap Fuarı, yarın kapılarını kitapseverlere açıyor.

Bursa'da bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek Kitap Fuarı, yarın kapılarını kitapseverlere açıyor. 17 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek fuarda, 270 yayınevi ve 600 yazarın katılımı ile imza günü ve sergi gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Almira Otel'de 11'inci Bursa Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Fuarla ilgili olarak bilgi veren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sektörde önemli bir yeri olan fuarın etkinliklerle dopdolu olacağını kaydetti. Fuarla birlikte kitap satışlarının da artmasını beklediklerini dile getiren Ersözlü, "Fuar sektöre dopingi etkisi yapacak. Okurlar, yazar, sanatçı ve yayınevi biraraya gelecek. Fuar devam ederken 12 Mart tarihinde de Eğitim Fuarı açılacak. Fuarlarımız 17 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek" diye konuştu.

Tüyap Kültür Fuarları Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ise fuara 270 yayınevinin katılacağını belirterek, fuarın her yıl büyüdüğünü açıkladı. Fuar süresince 70 kültür, edebiyat etkinliği, serginin gerçekleşeceğini dile getiren Kavukçuoğlu, İlber Ortaylı, Ayşe Kulin, Ece Temelkuran gibi birçok ismin fuarda yer alacakağını kaydetti. Türkiye'deki son dönemde bazı görüşmelerle bazı yazarların köşe yazarlığını kaybettiğini de söyleyen Kavukçuoğlu, "Ece Temelkuran, Can Dündar gibi isimler yeni kitapları ile fuara katılacaklar. Gazetecilere merak ettiklerini sorabilirsiniz. Fuarımıza ayrıca 600 yazar katılıyor. Ev kadını yazarlar bile var. Geçen yıl 42 bin 500 kişi fuarımızı ziyaret etmişti. Bu sayının bu yıl artmasını bekliyoruz" dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Kenan Kocatürk, yayıncılık ile ilgili bilgi vererek, Türkiye'de yeni başlık sayısının 2012 yılında yüzde 3 düşerek, 42 bin 626 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Yayıncılık sektöründe toplam 293 milyon kitabın satış için piyasaya sunulduğunu belirten Kocatürk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan 187 milyon kitap ile birlikte kişi başı kitap okuma oranının 6.4'e yükseldiğini açıkladı. Kocatürk, uluslararası alanda da 1.5 milyar dolar satış büyüklüğü ile ciro açısından üst sıralara yükseldiğimizi söyledi. Bursa açısından da rakamların iyi olduğunu ifade eden Kocatürk, "İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra Bursa geliyor. Bursa, yayıncılık sektöründen yüzde 5 pay alıyor" diye konuştu. Konuşmasının sonunda Kocatürk, aileleri çocukları ile birlikte Kitap Fuarı'na davet etti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Deniz Kavukçuoğlu Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title