Haberler

Kırıkkale'de Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri

Kırıkkale'de Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans programı düzenlendi.

Kırıkkale'de Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans programı düzenlendi.

Nur Cami ve Külliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Mevlid Kandili ile Hazreti Muhammed'in doğum gününü kutladıklarını söyledi.

Hayatının her alanında Peygamberin genc¸ nesillere örnek olduğunu belirten Yıldırım, "Sevgili Peygamberimizin du¨nyasında genc¸ler her zaman o¨zel bir yeri vardır. Peygamberimiz, genc¸lere yo¨nelik samimiyet, gu¨ven, s¸efkat, merhamet ve zarafet temelli bir iletis¸im dili gelis¸tirmis¸ ve onların yetis¸meleriyle o¨zel olarak ilgilenmis¸tir. Gerek Mekke'de gerek Medine'de onun rahle-i tedrisinden gec¸en genc¸ler, insanlıgˆı aydınlatan birer kandil olmus¸tur. Tüm İslam aleminin kandilini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletme Müdürü Bünyamin Kahraman, "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Şahin Yıldırım Kırıkkale Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title