Haberler

Kırıkkale Botaş'tan Petrol Hırsızlığı

Kırıkkale Botaş Petrol Boru Hattından 8 Ekim 2006 Tarihinde Basınç Düşmesi Sonuçu Belirlenen Petrol Hırsızlığı Sonrasında Jandarma Tarafından Yakalanan 6'sı Asker 15 Zanlının Yargılanmasına Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Başlandı.

Kırıkkale BOTAŞ petrol boru hattından 8 Ekim 2006 tarihinde basınç düşmesi sonuçu belirlenen petrol hırsızlığı sonrasında jandarma tarafından yakalanan 6'sı asker 15 zanlının yargılanmasına Adana 4. ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Kırıkkale'de geçen yıl NATO ve BOTAŞ petrol hattında basınç düşmesi sonucunda harekete geçen jandarma ekipleri, boru hattından petrol çaldıkları belirtilen 9 kişiyi girilen silahlı çatışma sonucunda ormanlık alanda yakalamış, bölgede yapılan aramada ise kamyonun kasasındaki tankta 16 bin 550 litre ham petrol ile petrol hırsızlığında kullanılan kelepçe, boru, vana ve hortumlar ele geçirmişti. Zanlıları gözaltına aldıktan sonra soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri olayla ilgili olarak daha sonrada 6 askeri gözaltına almıştı.

NATO ve BOTAŞ boru hatlarındaki petrol hırsızlığı ile ilğili soruşturmayı tamamlayan Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Hüsnü Sarıkaya, petrol hırsızları ve bunlara yardımcı oldukları iddia edilen askerler hakkında, 'Petrol boru hattından nitelikli hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, askeri tesisleri tahrip etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, başkasına ait kimlik kullanmak, silahla yaralamaya teşebbüs, ruhsatsız silah taşımak, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçlarından dava açtı.

Savcı Sarıkaya, 6 asker hakkında 104'er, diğer 9 sanık hakkında ise 123'er yıl hapis cezası istedi. Dava, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'çete' suçunu içerdiği gerekçesiyle görevsizlik kararı verilerek İhtisaslaşmış Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

(AT-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title