Haberler

Kılıçdaroğlu: Kimin Aday Olacağını Bilmiyorum

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, "Ah bir bir bilsem kimin olacağını!.. Ben de bilmiyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki akşam, ABD'de yaşayan tanınmış Türk işadamı Ali Rıza Bozkurt'un Ankara'da verdiği yemeğin onur konuğuydu. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve muhalefetin aday belirleme süreciyle ilgili CHP lideri şunları söyledi:

"AH BİR BİLSEM..."

"Ah bir bir bilsem kimin olacağını!.. Ben de bilmiyorum. Ama nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiğini biliyorum. Tarafsızlık, siyasi kimliği öne çıkmayan, bilgili, birikimli, her kesimi kucaklayan, adı yolsuzluklara, şaibeli olaylara karışmamış bir kişi, cumhurbaşkanı olarak görülmek isteniyor. Konuştuğumuz kesimlerin yüzde 90'ı bunları istiyor. Bu tanımlama önemli. Bu tanımlamaya uymayan isimlerin başında Recep Tayyip Erdoğan geliyor."

ERDOĞAN'LA KRİZ EKSİK OLMAZ

"Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse ülkede krizler eksik olmayacak. Başbakana, bakanlara her dakika müdahale edecek. Erdoğan'ın bu müdahalelerine sessiz kalabilmek için ancak bir kukla başbakan olması lazım. Çünkü isteklerine karşı çıkacak olan başbakana rahat vermez. O başbakana da insanlar sen git senin başbakanın gelsin diyecek. O yüzden de Cumhurbaşkanı olmaması gerekir."

"UZLAŞILIRSA İLK TURDA KAZANABİLİRİZ"

Yanıtını henüz kimsenin kestiremediği soruyu Kemal Ağabey (Baytaş) sordu: Muhalefet ortak adayla mı, yoksa kendi adaylarını çıkararak mı daha başarılı bir sonuç elde edebilir?'
CHP lideri bu soruya şöyle yanıt verdi:
"Çok geniş bir uzlaşıyı sağlayacak iyi bir isim çıkarabilirsek, belki de birinci turda adayımız Cumhurbaşkanı seçilir. İkinci turda ise partilerin tabanlarının sandığa gitme konusuda ne kadar istekli olacağını da düşünmek lazım."

PAZARTESİ NOKTA KONACAK

CHP lideri Kılıçdaroğlu aday belirleme konusundaki takvimini de açıkladı. Bugün istanbul'da, yarın Ankara'da sanatçılarla, sivil toplum temsilcileriyle buluşacak. Pazar günü Eskişehir'de CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. Ve pazartesi günü MHP lideri Devlet Bahçeli ile buluşacak. CHP lideri "Pazartesi günü artık nokta koyarız" diyerek Bahçeli görüşmesinden sonra isim belirleme aşamasına geçeceklerinin sinyalini verdi. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ali Rıza Bozkurt Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (16)

Leyla izmir:

Ilker basbug olsun hem laik hem chumuriyetci

0
22
yanıtYanıtla
Yavuz:

İki parti yetkililerininde söylediği tek şey Partili aday olmicak diyor. Bence Abdüllatif Şener de çoktan karar kıldılar açıklamıyorlar. Mhp lilerde, Chplierde itiraz etmez bu isme. Muhafazakar kesimde de karşılığı olan biri..

13
9
yanıtYanıtla
Yapma yaaMymdl@hotmail.de:

Yazik olur chp ye :)

yanıt0
yanıt0
Haha:

Kamer genc olsun yakisir güzelim chp ye :)

16
1
yanıtYanıtla
Analiz:

Deniz baykal olmaz gecmisi iyi degil ,hasim bey halkla iliskiye giremez olmaz ,meral hanim kusura bakmayin ama milletin cogu ciddiye almaz kadini ,eskisehir bld bskni (ismini unutdum) Kimse tanimior ,abdullatif sener gelmis gecmis en büyük loser Bir de ayriyeten konusamior ,ugur dündar hayali de var ulusal Sol kesimde yüzde 25 i gecemez,bence muhalefetin adayi bahceli olursa en büyük oyu alabilir 40 a dayanir yoksa öbürleriyle 40 in altina düser .Sayin erdogan rahat kendi partisinin asgari oyu 40 dir azami oyu 53 54 (gezi sirasinda secim olsaydi AKP 55 alirdi) Benim anlizim böyle adam yok tayyip beyin karsisinda .

12
4
yanıtYanıtla
Hocam izindeyiz:

Feytullah Hoca olsun

15
0
yanıtYanıtla
Alperalpergoek@me.com:

Yaw bu adama oy verenin aklini seveyim, hic liderlik Tipi varmi Yaw sunda

14
0
yanıtYanıtla
GÜL:

KAMAL ABİ ÇATI NE DURUMDA BAYA BİR SAĞLAMLAŞTIRINIZ Kİ ÇÖKMESİN HE NEDERSİN SEN OLMASAN GÜLMEYECEĞİZ BEE

14
0
yanıtYanıtla
Gandi gandi gandi ....:

Bu Adam cok Komik ya :)

11
1
yanıtYanıtla
Chp kafa:

Benden nasihat gidin atanizin yanina Dua edin ona belki yardim Eder size

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title