Haberler

Karabağlar'da "Yaşar Kemal Buluşmaları"başladı

Güncelleme:

Karabağlar Belediyesi tarafından dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal'in adını taşıyan "Yaşar Kemal Buluşmaları"nın birincisi, düzenlenen karikatür sergisi ile başladı.

Toplam 34 karikatürün yer aldığı sergiye Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban da katıldı.

Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen "Yaşar Kemal Portreleri" karikatür sergisine Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, sanatçılar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eserleri sonsuza kadar yaşayacak

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, lise yıllarında Yaşar Kemal'in İnce Memed'ini okuduğunu bu sayede Anadolu insanını, Çukurova'yı tanıdığını söyledi. Yaşar Kemal'in ülkemizin yetiştirdiği çok önemli kültür, sanat insanı olduğunu belirten Selvitopu, "Dünya çapında bir yazardı. Onu minnetle anıyoruz. O aramızda bedenen değil ama eserleriyle sonsuza kadar bizimle yaşayacak" diye konuştu. Başkan Selvitopu ayrıca, önümüzdeki yıllarda Karabağlar'da 6 kültür sanat merkezi açacaklarını da sözlerine ekledi.

Tüm insanlara hep sevgiyle baktı

Usta sanatçı Yaşar Kemal'i hayatının son döneminde yakından tanıma fırsatı bulan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise, bu etkinliğe katılmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Yaşar Kemal'i doğa sevdalısı, tüm insanlara sevgiyle, güzellikle bakan bir insan olduğunu hatırlatan Tunç, ayrıca ilçedeki yeni kurulan bir mahalleye "Yaşar Kemal" adını veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve belediye meclis üyelerine şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Bende Karabağlarlı oldum

Yaşar Kemal'in hayat arkadaşı Ayşe Semiha Baban ise Yaşar Kemal'in artık Karabağlarlı olduğunu belirterek, "Ben de sayesinde Karabağlarlıyım" dedi. Kemal'in "Kimsecik" romanının korku üzerine olduğunu belirten Baban , "İnsanın en temel güdüsü korkudur ve insanı insan yapan da korkunun üzerine yürümektir. Bunu her zaman tekrarladı. Korkunun üzerine yürümenin en önemli aracı mizahtır. Yaşar Kemal'in romanlarında mizahı çok görürüz. Mizahın çok önemli alanı karikatür. Çok karikatürist dostu vardı. Çok önem verdiği sanattı. Burada Yaşar Kemal karikatürlerinin olması beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Türk aydınlanmasının en etkili ismi

Son olarak söz alan yazar Adnan Binyazar ise Yaşar Kemal'in yaratıcılığın en büyük simgelerinden birisi olduğunu ifade etti ve "Yaşar, Türk aydınlanmasının en etkili ve son ismidir." dedi.

Karikatürist Mustafa Yıldız tarafından oluşturulan İzmir Karikatürcüler Platformu üyelerinin katıldığı 34 portre karikatür, sergiyi gezenler tarafından ilgi ile izlendi. Sergi öncesi karikatüristlere teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhittin Selvitopu Ayşe Semiha Baban Yaşar Kemal Karabağlar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title