Haberler

Kalktığı Rektörlük Koltuğundan Pis Kokular Geliyor!

Güncelleme:

AK Parti'den milletvekili olabilmek için iki dönemini tamamladığı rektörlükten istifa eden İbrahim Halil Mutlu hakkında belgeler ortaya çıktı.

Mutlu'nun Koltuğundan Pis Kokular Geliyor Yazı Dizisi -I-
Harran Üniversitesi'nde 2007'den bu yana rektörlük yapan İbrahim Halil Mutlu'nun AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından hakkında peş peşe usulsüzlük, ihmal ve görevi kötüye kullandığı yönünde iddialar gelmeye başladı. İddiaların en önemli bölümünü ise 18 yıldır bir türlü bitirilemeyen Osmanbey kampüsündeki 600 yataklı hastane inşaatı oluşturuyor. Devletin milyonlarca liralık zarara uğratılmasının yanı sıra hastanenin geç bitirilmesine sebep olması, paralel yapı ile ilişkileri, İslami hassasiyeti olanlar ve Milli Görüşçülere karşı kini… Hepsi bu yazı dizisinde…

KOLTUKTAN KALKINCA PİS KOKULAR GELMEYE BAŞLADI

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun istifa ederek politikaya girmesinin hemen ardından adeta kirli çamaşırları orta döküldü. Üniversitelerin özerk yapısından ve rektörlerin istediği gibi hareket etmesinden kaynaklanan sorun nedeniyle bugüne kadar kimse rektör hakkında konuşamamış, yaptığı usulsüzlükleri ve haksızlıkları deşifre edememişti. İkinci dönem rektörlük yaptığı esnada görev süresi dolmak üzereyken 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili aday adayı olabilmek için istifa etmesinden sonra kalktığı koltuktan pis kokular gelmeye başladı. Mutlu hakkında çok çarpıcı iddialar ortaya atılıyor.

SEVMEDİĞİ MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER KENDİSİNİ HEP YÜKSEĞE TAŞIDI

Gazete İpekyol'un elde ettiği belgelerde çok sayıda usulsüzlük, ihmal ve çeşitli şaibeler olduğu anlaşıldı. Mutlu, rektörlük yaptığı birinci dönem içerisinde başta Milli Görüşçü ve Erbakan hocayı sevenler olmak üzere öğretim görevlileri, daire başkanları ve personelleri inancından ve görüşünden dolayı fişlemiş buna rağmen ikinci dönem yine Milli Görüşçüler tarafından rektör seçilmesini sağlamıştı. Üçüncü dönemde ise tekrar rektör seçilemeyeceğinden bu kez daha da ileri giderek, Milli Görüş çizgisinden gelen AK Parti'den milletvekili olabilmek için aday adayı oldu. Oysa AK Parti'nin iktidar olduğu ancak "muktedir" olamadığı 2007 ve 2008'li yıllarda ulusalcıların ve askerlerin AK Parti'yi devireceğine olan inancını bazı bürokratları ile bizzat paylaşmıştı. Bu esnada girdiği tartışmalarda "Ergenekoncu" olmakla suçlanmasına rağmen iktidarın kalıcı olmadığını da düşündüğünden olsa gerek o dönemde bu isimlendirmeye aldırış etmedi.

İLK SEZER, İKİNCİ GÜL SEÇTİ, ŞİMDİ VEKİLLİK BEKLİYOR

Üniversitelerde başörtüsü yasağını diri tutmak için sonuna kadar çırpınan rektörlerden olduğunu, en azından kampüslerin her tarafında kaç yıl öncesine kadar "başörtülüler giremez" yazısını astırdığını gören herkes bilir. Öğrenci ve öğretim görevlilerine inançları veya siyasi düşüncelerinden dolayı düşman olduğu halde, AK Parti Şanlıurfa milletvekillerinin de büyük bölümünün desteğini alarak ikinci dönem rektör seçilmişti. Ülke genelinde bir önceki Cumhurbaşkanı Sezer'in seçtiği rektörleri bir daha seçmeyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mutlu'yu ikinci kez rektör olarak belirlemişti. Bu durum AK Parti'nin büyük bir çelişkisi olarak dururken, her dönem güçlüden yana olmanın meyvesini almaya devam eden Mutlu, bu kez Meclis'e girmenin yollarını arıyor.

MUTLU'NUN KOLTUĞUNDAN PİS KOKULAR GELİYOR YAZI DİZİSİ -II-

Harran Üniversitesi'nde sekiz yıldır rektörlük yapan Mutlu, 1998'den beri devam eden hastane inşaatını da seçim öncesi aday adaylığı lehinde kullanmak istedi. Ancak daha önce yaptığı hatalar nedeniyle bir türlü hastane hizmete açılamadı. Zira Mutlu'nun en büyük usulsüzlük ve kusuru Osmanbey Kampüsündeki 600 yataklı hastane inşaatı hakkında.
Okuyunca herkesi hayrete düşürecek Mutlu'nun Şanlıurfa'ya ihaneti ve usulsüzlükleri yarın Gazete İpekyol'da…

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi İbrahim Halil Mutlu Şanlıurfa Ak Parti Yerel Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Üniversitesini seven bir çalışan.mobilWeb@haberler.com:

Bedeli Trilyon tutan pamukkale şelalesinin yerinde yeller esiyor.Rektörlük binasının ömrü dolmak üzere onun bitirilemeyişi,SKS, Yapıişler, ve Ünv.vakıfının iyi bir incelemeden geçmesi durumunda daha çok kokuların çıkacağından eminim. Gelen deneticilerin gözünü davetlerle ve hediyelerle açmayan ve esas işlerini inceleme yapması için fırsat vermeyen bir nezaket, incelik ve bankörlük abidesi Rektör MUTLU, Ak Partiden seçilirse bu sefer Soyadını ÇOKMUTLU olarak değiştirebilir. Şahsım ailem çevrem tanıdıklarımız bu işini çok iyi bilen zata sıralamada 12. sıra verilse dahi AK partiye oy yok bizden.Üniversiteyi bitirdi sıra Ülkede bundan adım gibi eminim.Bu zatın amacı hizmet falan değil sırf arkasından yolsuzluk dosyaları gitmesin diye siyaset kurnazlığıdır.

1
2
yanıtYanıtla
Üniversitesini seven bir çalışan.mobilWeb@haberler.com:

kampüs içerisinde Dökülen yollar ve yapılan bisiklet yolu ne romantik. aslında toplamda idarecilikte 6 yılı rektör yrd. 8 yılı rektör sadece gözünü gerçeklere kapatarak geçiren bir zat.Hastanenin 22 kamyon preslenmiş soğutma sisteminin çöpe gitmesi Şair Nabi Kampüsünde hala kalıntıları mevcut. klimalar depoda çürüyor. son ana kadar kadrolaşma buna geçici işçilerde dahil.zaten gelişi 28 şubatçı, devamı paralelci son dönemi ak partili olabilecek kadar sulak bir tarlaya sahip bir zat. Memleket mi oda ne. bu zatın öyle bir kaygısı hiç olmadı. Hasbelkader geldiği koltuktan pis kokular gelmesine şaşırmadım. Ünv. Rektörlüğü ve Ünv. Vakıf başkanlığı ikisinin ita amirliği ve buna peşkeş çekilen ihaleler daha neler neler. Camisine yer bulunmuyordu an oldu sırf işine geldiği için gösteriş olsun Ak Parti yöneticileri görsün diye az kalsın imamlık yapacak duruma gelen zat, kimbilir belkide paralelin Rektör imamı

3
0
yanıtYanıtla
Üniversitesini seven bir çalışan.mobilWeb@haberler.com:

Daha önce ona bu mektubu göndermiştim.Ulaştımı bilmiyorum ama sizin aracılığınızla tekrar göndereyim. GÜLEN ve MUTLU adam , Sayın İbrahim Halil MUTLU Siz temsil ettiğiniz değerlerin farkında olmayabilirsiniz Rektör olmanın adabını bilmediğinizi zaten gördük. Bir gün 28 Şubatçı bütün Cumhuriyet Mitinglerinin Amigosu diğer gün Paralelcilerin Hamisi ve Abisi kim bilir belki de Rektör İmamı bugünde AKP’li belki arkanızdan yolsuzlukla ilgili bir dosya açılır korkusuyla bende sizdenim mantığıyla “malum duruşunuzu“ ibretle izledim. Sahi siz nesiniz ben tam anlamadım. Gücünü makamdan almaya çalışan küçük bir insan mı yoksa yağmur nerde yağarsa orda olan mı Sayın İbrahim Halil MUTLU Siz Harran Üniversitesi Rektörü olduğunuzu da unutabilirsiniz. Sizi oraya yakıştıranlara yaptığınız saygısızlığın bedelini de, herhalde birileri size ödetecektir. Çünkü oraya yakışmadığınızı cümle aleme gösterdiniz. Rektörcülük yaparak gündeme oturmakla, asil bir ruhla ayakta durmak arasında fark vardır. Bu farkı anlayabileceğinizi zannetmiyorum. Çünkü iyi yönetici adil bir idareci gelirken yaşadığı sevinci giderken de yaşamalıdır ama görevini adil ve dürüstçe yaptığına dair huzur içinde yapanlar için geçerli olduğunu düşünüyorum sizin gibi kaçan korkan ve kendi insanından saklanmakla olmayacağını unutanlar için değil, ya da işinize geldi çünkü bunu iyi beceriyorsunuz. Milleti uyuttuğunuzu sanıp tıpkı Feyzullah Konağını Müzeye çevirme safsatasına inandırma sahnesinde ki rolünüz gibi yada bir zamanlar yer bulamadığınız Üniversite camisinin önünde Diyanet İşleri Başkanıyla verdiğiniz pozlar gibi roller yapabilirsiniz mesela Sayın İbrahim Halil MUTLU Zaafların en korkuncu, emrinizin altında bulunan ve size asla saygısızlık yapmayacak kadar terbiye sahibi gencecik idari ve akademik personeli küçük görme sendromudur. Bunu Rektörlüğünüzde de çok gördük. Rütbenizle duyduğunuz gururu, kaybettiğiniz insanlıkla değiştirmek için artık çok geç Cesaretinizin sınırını genişletmeyi düşünüyor muşsunuz Bunun içinde istifa etmişsiniz. Sanırım küçük çocukların hak hukukunu korumak gibi bir göreve soyunmuşsunuz ki eyvah diyorum. Bu yaptığınız sağlıklı bir düşüncenin ürünüyse, bu özelliğinizi reklam piyasasında kullanmayı aklınızdan geçirdiniz mi bence geçirmelisiniz ve övünerek rol benim işim diyebilirsiniz. Ağır adam olmanın hafifliğiyle televizyon dizilerinde de size göre roller çoktur emin olun. Sayın İbrahim Halil MUTLU Ben adaletin ve asaletin saflarındayım. Yaptığınız bunca haksızlıklar için size tebessüm gönderemezdim cümlelerimi gönderdim. Birde size teşekkürlerimi göndermek istiyorum neden mi kendilerini ağırdan satanların bize ucuzluk günlerinin olabileceğini gösterdiğin için Ayrıca nevi şahsınıza münhasır özelliklerinizi size hatırlatmak zorunda kaldığım için kusuruma bakmayın Gerçi baksanız da daha önce olduğu gibi bugünde fark etmez.

2
0
yanıtYanıtla
HARRAN ÜNİVERSİTELİ MAĞDURm@m.m:

AĞZINA YÜREĞİNE KALEMİNE SAĞLIK KARDEŞİM MUTLU YÜZÜNDEN KENDİ ALANINDA ÇOK DENEYİMLİ BEYİN İNSANLAR ETTEN PÜFTEN SEBEPLERDEN GÖÇÜP GİTMİŞTİR ÜNİVERSİTE 8 YILDAS ENKAZA DÖNMÜŞTÜR KİMSE KENDİSİNİ KANDIRMASIN YANIBAŞIMIZDA YENİ AÇILAN ADIYAMAN MARDİN ARTUKLU GİBİ ÜNİVERSİTELER HER ALANDA BİZİ GEÇMİŞTİR NE ÇEKTİKSEK HEMŞERİMİZDEN URFALIMIZDAN ÇEKTİK İNŞALLAH BUNDAN SONRAKİ REKTÖR URFALI OLMAZ.....SAYGILARIMLA

yanıt0
yanıt0
ÜNİVERSİTESİNİ SEVEN BİR ÇALIŞAN.m@m.m:

ÜNİVERSİTESİNİ SEVEN BİR ÇALIŞAN. Kardeş seni bilmem ama tanımam Diline kalemine gönlüne sağlık çok güzel bir yazı

yanıt6
yanıt0
mahmut tokgözmobilWeb@haberler.com:

arkadaşlar benim düşüncem bu yazıyı yazan kalemler satın alınmadığı için yazmıştır, kendilerine bir menfeat gösterilmeyen insanların çığlığıdır.en azından ben öyle düşünüyorum varsa bir belge buyrun mahkemeler bağımsızdır yargıya başvurun çamur atıp iz beklemeyin çok üzücü şeyler bunlar :

1
0
yanıtYanıtla
samim:

AK PARTİ MİLLET VEKİLİ SIRALAMASI 1 ABDULLAH TACAR 2 ABDURRAHMAN MÜFİT YETKİN3 ABİDİN KILIÇ4 BEKİR BİCEK5 İBRAHİM TATLISES6 KÜBRA ÖKMEN7 SONGÜL KÖSE8 RAMAZAN BAŞAK9 ÖMER ATILGAN10 MUSTAFA GÖKTAŞ11 MEHMET TAKIL12 MUHİTTİN MERAL

0
1
yanıtYanıtla
Üniversitesini seven bir çalışan.mobilWeb@haberler.com:

Haksızlığa yürek çatmanın hiçbir şekilde değer bulmadığı bir düzende. Taçlandırılan gösterilere bakınca anlıyoruz ki, değerli olan her şey hükmünü yitirmişi yada Üniversitenin kurtarılacak bir yanı kalmadığını mı öğrendik, yoksa hiç bir şey söylemeyip Acı gerçeklere saygılı olmak mı düşüyor bize bütün küçük düşünen adamcıklar gibi...

0
0
yanıtYanıtla
RimobilWeb@haberler.com:

Mutlunun doneminde yapi isleri daire baskanligi yapmis kisiler yosuzlugun kara kutusudur. Ise bu kara kutulardan baslanirsa hersey corap sokugu gibi gelecek. Cok yolsuzluk var cok. Mutlu ve ekibi toplu intiharda bulunurlarsa sasmayin. Mahkeme koridorlari emniyet gozaltilar bunlar dayanamaz bunlara. Rahatliga alismislar.

0
0
yanıtYanıtla
ibrahim artık mutsuz:

mutlu efendi bu saatten sonra o aldığın ah''larla sadece adında kalacak o mutlu lukdünyada ve ahirette gün yüzü görmeyesin. makamını mevkini paralele ve yandaşlarına peşkeş çekmek için kullandın. ahirette yerin cehennemin dibidir. o kadar can yaktın ki; dilerim senin canın hem dünyada hem de ahirette yanar. kaç mazlumun ahını aldıysan kaç can yaktıysan hepsi o burnundan fitil fitil gelsin. sana dair tek duam senin de hocanın bildiği beddua.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title