Haberler

Kadınlar Dünya Şampiyonu Atlet, Kız Arkadaşıyla Evlendi

Güncelleme:

Dünya şampiyonu ve cinsiyeti tartışma konusu olan Caster Semenya, kız arkadaşıyla dünya evine girince, kadınlar klasmanındaki ünvanını geri alma tartışmaları alevlendi.

Kadınlar 800 metre dünya şampiyonu olan ve cinsiyeti nedeniyle tartışma yaratan Güney Afrikalı atlet Caster Semenya, kız arkadaşı Violet Raseboya ile evlendi.

DÜĞÜNDE CEKET GİYDİ

Kadınlar 800 metre şampiyon koşucususu Güney Afrikalı atlet, uzun süredir birlikte olduğu Violet Raseboya ile geleneksel bir törenle dünyaevine girdi. Aralık ayında kız arkadaşıyla evlenen altın madalyalı atlet, düğün fotoğraflarını önceki gün sosyal medya hesabında yayınladı.

Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'da yapılan düğün için Semenya, "Mükemmel gün" yorumunu yazdı. Düğünde gelinlik giyen kız arkadaşının yanında işlemeli ceketiyle görülen Semenya, sosyal medyada yazdığı bir başka yorumda, "Aşk ehlileştirilemez" dedi.

Semenya, son olarak Rio Olimpiyatları'nda 800 metre kadınlar kategorisindeki birincilik elde etmişti.

CİNSİYETİ NEDİR? TIPTAKI KARŞILIĞI: HİPERANDROJEN

Semenya için daha önce kadın olmadığına dair iddialar öne sürülmüş ve cinsiyet testi yaptırması istenmişti. 26 yaşındaki atletin hiperandrojen olduğu öğrenildi. Bu da erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron seviyesinin yüksek seviyede olması anlamına geliyor.

ÜNVAN ELİNDEN ALINMADI

Cinsiyet tartışmalarının ardından Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Almanya'da düzenlenen 12. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda cinsiyet testine tabi tutulan Semenya'nın 800 metredeki unvanını elinden almadı.

Güney Afrika Hükümeti, Semenya'nın avukatları ve IAAF arasında varılan ortak karara göre, "masum" olduğu anlaşılan Semenya'nın "Kadınlar 800 metre dünya şampiyonu" unvanı, altın madalyası ve para ödülü kendisinde kaldı.

TEST SONUÇLARI GİZLİ TUTULUYOR

Karara göre, Semenya'ya yapılan cinsiyet testi sonuçları gizli tutulup, kamuoyuna açıklanmadı.

(Kaynak: NTV)

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Caster Semenya Güney Afrika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title